Biznis vesti

Odbijena žalba Maska na ponuđenu nagodbu sa Komisijom za bezbednost na berzi

Komentari

Autor: Tanjug

29/04/2024

-

23:39

Odbijena žalba Maska na ponuđenu nagodbu sa Komisijom za bezbednost na berzi
Odbijena žalba Maska na ponuđenu nagodbu sa Komisijom za bezbednost na berzi - Copyright Tanjug/AP Photo/Ringo H.W. Chiu

veličina teksta

Aa Aa

Vrhovni sud SAD danas je odbacio žalbu Ilona Maska u vezi sa ponuđenom nagodbom sa Komisijom za bezbednost trgovine hartijama od vrednosti kojom se zahteva da se unapred odobre neke objave na platformi X povezane sa Maskovom kompanijom Tesla.

Sudije nisu komentarisale svoj stav, ostavljajući na snazi ranije odluke nižih sudskih instanci koje su donete protiv zahteva Ilona Maska, prenosi AP.

Slučaj je pokrenut zbog tvitova koje je Mask objavio 2018. godine tvrdeći da je obezbedio finansijska sredstva za privatizaciju Tesle, a te objave su dovele do skoka cena akcija njegove kompanije i privremene obustave trgovanja.

Nagodba sa Komisijom za bezbednost trgovine hartijama od vrednosti uključuje i zahtev da Maskove objave odobre advokati Tesle.

Takođe se zahteva od Maska i kompanije Tesla da plate građanske kazne zbog tvitova u kojima je Mask tvrdio da je "osigurao finansijska sredstva" za privatizaciju Tesle po ceni od 420 dolara po akciji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis