Biznis vesti

Krkobabić: Dodeljeno prvih 100 kuća ove godine, nastavljamo i dalje

Komentari

Autor: Tanjug

29/03/2024

-

15:53

Krkobabić: Dodeljeno prvih 100 kuća ove godine, nastavljamo i dalje
Milan Krkobabić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je, nakon što su danas odobreni prvi ovogodišnji zahtevi za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, da je ove godine dodeljeno prvih 100 seoskih kuća širom Srbije i da će se nastaviti sa tim projektom u narednom periodu.

Krkobabić je ukazao da je interesovanje ljudi za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom veliko i da će biti dovoljno novca za sve. Među porodicama koje odlaze u 73 sela, šest ih je sa po troje i četvoro dece, saopštilo je resorno ministarstvo.

"Kuća i hektar okućnice u Topoli samo je jedna u nizu od 100 novododeljenih kuća širom Srbije. Interesovanje ne jenjava", rekao je Krkobabić.

Rektor Beogradskog univerziteta i predsednik Komisije Vladan Đokić naveo je da će najveća kuća od 228 kvadrata i sa oko 30 ari placa uskoro postati dom porodice u Begejcima kod Žitišta. 

"Današnji dobitnici odlaze u 41 jedinicu lokalne samouprave. Selo koje ovog puta prednjači po broju novih komšija je Tovariševo u Kanjiži, gde će se skućiti četiri porodice", rekao je Đokić.

Iako je maksimalan iznos koji se odobrava 1,2 miliona dinara, i dalje mogu da se nađu dosta povoljnije kuće, pa je tako porodica u Staroj Moravici kod Bačke Topole pronašla za sebe dom od 91 kvadrat i okućnicom od oko 5 ari, za samo 703.000 dinara, navodi se u saopštenju.

Najbrži sa prijavom na ovogodišnji konkurs bili su žitelji već dobro poznate Željuše kod Dimitrovgrada, gde će se uz danas dodeljene još dve kuće, ukupan broj popeti na 14. Posle današnje komisije bliži se 3.000. oživela seoska kuća.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis