Počela Slaninijada u Kačarevu: Gurmani će četiri dana uživati u mesnim prerađevinama oko 400 izlagača
Komentari16/02/2023
-14:16

Manifestacija Slaninijada, otvorena je danas u Kačarevu nadomak Pančeva i trajaće četiri dana tokom kojih će brojni gurmani moći da uživaju u mesnim prerađevinama izlagača iz cele zemlje, kako zanatske, tako i industrijske proizvodnje, na oko 400 štandova u hali i na centralnom trgu.
Događaj je zvanično počeo na glavnoj bini uz zvuke tambura, a tačno u podne, a "najmasniju" manifestaciju u regionu svečano je otvorio gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.
Potom je, na osnovu odluka žirija, krenula i dodela nagrada pobednicima na takmičenjima za najbolju domaću, zanatsku i industrijsku slaninu, kao i slaninu od mangulice.

Tanjug/Vladimir Sporčić
Tokom Slaninijade biće upriličen i bogat prateći sadržaj poput nadmetanja u pripremanju gulaša ili pasulja, a možda i najtraktivnije biće trećeg dana, u subotu, kada u 11 sati u parku počinje tradicionalna trka prasića pod nazivom "Uhvati me ako možeš - prase je pušteno".

Tanjug/Vladimir Sporčić
Sat kasnije u planu su igrice za posetioce kao što su "Najjači slaninar" i "Slaninarsko obaranje ruku”.
Svakog dana do nedelje, 19. februara (od 8 do 20 sati), neće izostajati ni šarolika vašarska ponuda najšireg asortimana.

Tanjug/Vladimir Sporčić
Odlukom organizatora, od ove godine svi kupci će od prodavaca dobijati vizit karte i tako će moći kasnije s njima da podele utiske o kupljenim proizvodima.
Komentari (0)