Planeta

Ćerka Navaljnog radi za Kamalu Haris: Darija (23) odmah posle studija ušla u politiku

Komentari

Autor: The Times

16/10/2024

-

14:21

Ćerka Navaljnog radi za Kamalu Haris: Darija (23) odmah posle studija ušla u politiku
Ćerka Navaljnog radi za Kamalu Haris: Darija (23) odmah posle studija ušla u politiku - Copyright Tanjug/AP/Ross D. Franklin, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Darija Navljna (23), ć́erka pokojnog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog (47), pridružila se izbornom timu potpredsednice SAD Kamale Haris u državi Pensilvaniji, prenosi The Times.

Daša, kako je zovu, diplomirala je na Univerzitetu Stenford u Kaliforniji u junu, četiri meseca nakon smrti njenog oca u ruskom zatvoru na Arktiku. Studirala je socijalnu psihologiju i političke nauke od 2019. godine.

Ona je od avgusta bila menadžer tima sa punim radnim vremenom za kampanju Kamale Haris u Filadelfiji, piše na njenom nalogu na LinkedIn-u. Među njenim dužnostima je navedena mobilizacija birača i širenje poruke u lokalnoj zajednici. Međutim, ona ipak nije dala nikakve javne izjave u korist Haris.

Navaljni, koji se smatrao najglasnijim kritičarem predsednika Rusije Vladimira Putina, služio je kaznu od 30 godina u brutalnom zatvoru "Polarni vuk 16", kada je preminuo 16. februara ove godine. Zvaničnici su naveli kao uzrok smrti kombinaciju zdravstvenih problema. Međutim, procureli dokumenti koje je prošlog meseca objavio opozicioni sajt Insajder sugerišu da je on bio otrovan.

Ubrzo nakon toga, predsednik SAD Džozef Bajden se sastao sa Darijom i njenom majkom Julijom Navaljnom u Beloj kući kako bi izrazio saučešće. Takođe je rekao da "nema sumnje" da je Putin kriv za smrt Navaljnog. 

profimedia

 

Julija je takođe razgovarala sa Haris u avgustu, istog meseca kada se Darija pridružila njenoj kampanji.

Navaljni je 2020. rekao da je Daša dobila stipendiju na Stenfordu i da su on i njegova supruga pokrili samo troškove smeštaja i hrane.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet