Planeta

Mask imenovao dva milijardera "koji se plaše objavljivanja liste Didijevih i Epstinovih saradnika" (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/10/2024

-

14:43

Mask imenovao dva milijardera "koji se plaše objavljivanja liste Didijevih i Epstinovih saradnika" (VIDEO)
Mask imenovao dva milijardera "koji se plaše objavljivanja liste Didijevih i Epstinovih saradnika" (VIDEO) - Copyright Twitter/@TuckerCarlson

veličina teksta

Aa Aa

Vlasnik kompanije "Tesla" Ilon Mask je u intervju sa novinarom Takerom Karlsonom izneo tvrdnju da milijarderi, poput osnivača "Majkrosofta" Bila Gejtsa i onih koji navodno "vuku konce" iza Demokratske stranke i njene predsedničke kandidatkinje Kamale Haris, strahuju od pobede na izborima republikanca Donalda Trampa, jer bi bila otkrivena imena saradnika uhapšenog muzičkog mogula Šona "Didija" Kombsa i pokojnog milionera pedofila Džefrija Epstina.

Tanjug/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

 

"Mislim da je deo razloga zašto Kamala dobija toliku podršku to što će, ako Tramp pobedi, ta lista Epstinovih klijenata postati javna. A neki od onih milijardera koji stoje iza Kamale se plaše tog ishoda“, rekao je najbogatiji čovek na svetu, u razgovoru na svojoj mreži X 7. oktobra.

Mask je na ovaj način podsetio da je u luksuznu vilu na ozloglašenom Epstinovom karipskom ostrvu Litl Sent Džejms dolazilo mnogo moćnika, kao i na optužbe da su neki od njih bili na žurkama sa maloletnicama prinuđenim na prostituciju. Po njegovom mišljenju ukupno postoji "hiljade sati snimaka" između Epstinovih proslava i Didijevih žurki na kojima su navodno seksualno zlostavljani maloletnici, uključujući i 9-godišnjeg dečaka. 

profimedia

 

Drugi "preplašeni" milijarder kojeg je spomenuo Mask je osnivač LinkedIn-a Rid Hofman, koji je takođe jedan od najvećih donora Demokratske stranke.

"On se užasava Trampove pobede. Svakako da ideološki nije usklađen sa Trampom, ali mislim da je zapravo zabrinut zbog situacije sa Epstinom... da bi Ministarstvo pravde moglo da pokrene slučaj“, rekao je Mask o Hofmanu, koji je davno radio za njega u kompaniji "PayPal".

Govoreći o navodnom uticaju moćnika "iza kulisa" na Demokratsku stranku, Mask je rekao da oni koji Trampa nazivaju pretnjom za demokratiju su zapravo sami ta pretnja.

"Vladavina jedne partije nije demokratija. To je jedna stranka gde, u suštini, partijska elita bira kandidata, kao što se desilo sa Kamalom. Da li je narod glasao? Ne. Kada su rejtinzi jadne lutke zvane Bajden opali, odmah su ga izbacili napolje i stavili novu lutku. Reci mi da nisam u pravu", rekao je Mask obraćajući se Karlsonu.

Mask: Poznajem većinu gospodara Kamale Haris

Na pitanje ko su ti navodni gospodari iza Haris, Mask je odgovorio da verovatno nije u pitanju jedan čovek koji stoji iza svega već više od 100 ljudi. Karlson se onda našalio da Mask verovatno poznaje barem 80 tih ljudi, na šta je ovaj odgovorio potvrdno. 

Mask takođe smatra da se lista tih 100 ljudi koji navodno "vuku konce" u velikoj meri preklapa sa spiskom Epstinovih klijenata

"Zapanjujuće je da nisu pokušali da krivično gone nijednog od njih. Čak ni najgore prestupnike na listi Epstinovih klijenata. Čak ni jednog nisu pokušali da procesuiraju. To je ludo", kazao je Mask.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet