Planeta

"To slušaju opasne budale": Tramp optužio Bajdena i Haris da svojom retorikom podstiču napade na njega

Komentari

Autor: Fox News

16/09/2024

-

18:21 >> 18:23

"To slušaju opasne budale": Tramp optužio Bajdena i Haris da svojom retorikom podstiču napade na njega
"To slušaju opasne budale": Tramp optužio Bajdena i Haris da svojom retorikom podstiču napade na njega - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši američki predsednik i republikanski kandidat na izborima u novembru Donald Tramp rekao je da je "retorika” predsednika Džozefa Bajdena i potpredsednice Kamale Haris ono što izaziva napade na njega. On je u izjavi za Fox News, nakon drugog pokušaja ubistva, na golf klubu na Floridi u nedelju, dodao da je osumnjičeni reagovao na "veoma zapaljiv jezik“ koji koriste demokrate.  

Osumnjičeni za napad Rajan Vesli Raut imao je pušku u stilu "kalašnjikova" koja je bila uperena kroz pletenu ogradu ka travnjaku golf terena, go-pro kameru i dva ranca. On je pobegao je sa lica mesta, ali su ga zaustavili i uhapsili na autoputu I-95. 

Nadležni organi tretiraju ovaj incident kao "očigledan pokušaj ubistva" Trampa.

"Verovao je u retoriku Bajdena i Haris i delovao je u skladu sa njom“, rekao je Tramp, govoreći o napadaču i nastavio:

"Njihova retorika izaziva to da pucaju na mene, a ja sam taj koji će spasiti zemlju, dok su oni ti koji uništavaju zemlju, i iznutra i spolja". 

Tramp je zatim ukazao na prethodne komentare Bajdena i Haris u kojima je on predstavljen kao "pretnju demokratiji“, a oni kao lideri "jedinstva". 

"Oni su suprotno od toga. To su ljudi koji žele da unište našu zemlju. To se zove neprijatelj iznutra. Oni su prava pretnja“, rekao je Tramp.  

Republikanac je optužio demokrate da ga napadaju kombinacijom pomenute retorike i tužbi sa ciljem da ga "upletu".

"To su stvari koje opasne budale, poput napadača, slušaju", kazao je Tramp. 

Komentari (0)

Svet