Planeta

Broj smrtno stradalih i nestalih usled tajfuna Jagi porastao na 345

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2024

-

16:30

Broj smrtno stradalih i nestalih usled tajfuna Jagi porastao na 345
Broj smrtno stradalih i nestalih usled tajfuna Jagi porastao na 345 - Copyright Tanjug/AP/Aung Shine Oo

veličina teksta

Aa Aa

Broj smrtno stradalih i nestalih u tajfunu Jagi i poplavama koje su usledile porastao je danas na 345, od kojih je 262 ljudi izgubilo život, javlja vijetnamska agencija VNA.

Vijetnamci u mnogim zemljama sveta nastavljaju i danas sa donacijama u znak podrške žrtvama tajfuna u Vijetnamu, navodi VNA.

Nakon što je pogodio Filipine, tajfun Jagi je krenuo ka zapadu prema južnoj Kini i ubrzo stigao do Vijetnama, Tajlanda, Mjanmara i Laosa.

Mnoge farme i sela u severnim delovima Vijetnama i susednog Tajlanda ostali su pod vodom dok se meštani i dalje bore sa poplavama i pretnjom od klizišta.

Naučnici su dugo upozoravali da oluje postaju intenzivnije i smrtonosnije zbog zagrevanja okeana.

CNN: Najjača azijska oluja, tajfun Jagi, potopila delove Vijetnama i Tajlanda

Vijetnam je pogođen velikim poplavama i klizištima, u kojima su stotine izgubile živote, saopštila je u četvrtak vladina agencija za katastrofe, preneo je CNN.

Oluja je takođe izazvala veliku štetu na infrastrukturi i fabrikama.

Jaki pljuskovi poplavili su i severnu tajlandsku provinciju Čijang Rai, potopivši kuće i sela pored reka, što je otežalo napore za spasavanje meštana.

Od sredine avgusta najmanje 33 osobe umrle su na Tajlandu u nesrećama koje je izazvalo nevreme, a najmanje devet smrtnih slučajeva zabeleženo je ove nedelje, objavio je Rojters, pozivajući se na lokalnu vladu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet