Fokus

U SAD počela istraga protiv Gugla zbog navodnog prikazivanja negativnosti o Trampu

Komentari

Autor: Tanjug

25/10/2024

-

08:40

U SAD počela istraga protiv Gugla zbog navodnog prikazivanja negativnosti o Trampu
Tanjug/AP/Juliana Yamada - Copyright Tanjug/AP/Juliana Yamada

veličina teksta

Aa Aa

Državni tužilac američke države Misuri iz redova republikanaca Endrju Bejli izjavio je da je otvorio istragu protiv Googla zbog toga što je taj pretraživač navodno prilikom pretraga prikazivao samo negativne napise o bivšem američkom predsedniku i republikanskom predsedničkom kandidatu Donaldu Trampu, čime se, kako je naveo, cenzuriše konzervativni govor pred "najvažnije izbore u nacionalnoj istoriji".

Bejli je napisao na platformi X da je otvorio istragu protiv Gugla zbog navodne cenzure konzervativnih govora, ali nije naveo nijedan primer ili dokaz za te tvrdnje, preneo je Reuters.

Google je odbacio optužbe Bejlija kao "potpuno lažne".

Portparol Googla naveo je u imejlu Reuters-u da pretraga služi svim korisnicima i da poslovanje te kompanije počiva na prikazivanju korisnih informacija za sve korisnike, bez obzira na njihova politička opredeljenja.

Agencija podseća da su republikanci već dugo tvrdili da su platforme društvenih medija antikonzervativne, što su one negirale.

Tramp je izjavio prošlog meseca da će zatražiti krivično gonjenje Googla ukoliko pobedi na predsedničkim izborima zakazanim za 5. novembar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet