Fokus

Lula da Silva imao manje krvarenje u mozgu: Brazilski predsednik dobro nakon što je zadobio povredu glave

Komentari

Autor: Tanjug

21/10/2024

-

20:58

Lula da Silva imao manje krvarenje u mozgu: Brazilski predsednik dobro nakon što je zadobio povredu glave
Tanjug/AP/Gustavo Moreno - Copyright Tanjug/AP/Gustavo Moreno

veličina teksta

Aa Aa

Brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva danas je dobro nakon što je zadobio povredu glave tokom vikenda u svojoj kući kada je imao manje krvarenje u mozgu, rekao je brazilski ministar za institucionalne odnose Aleksandre Padilja.

Prethodno je Lula objavio na društvenim mrežama svoju fotografiju sa Padiljem i savetnikom za spoljnu politiku Selsom Amorimom tokom današnjeg sastanka na kojem su razgovarali o aktivnostima planiranim za naredne dane, preneo je Rojters.

U objavama nisu navedeni detalji o Lulinom zdravlju. 

Lula je zbog povrede otkazao put u Rusiju radi učešća na samitu BRIKS-a u Kazanju nakon što su mu lekari savetovali da privremeno izbegava duge letove. 

Padilja je rekao da je Lula u bliskom kontaktu sa brazilskim ministrom spoljnih poslova Maurom Vieirom koji će učestvovati na samitu BRIKS-a.

Lula da Silva (78) je u nedelju zbrinut u bolnici nakon što je posekao glavu u svojoj rezidenciji u Braziliji, navodi se u medicinskoj dokumentaciji koju je objavila vlada, preneo je Blumberg.

 Vlada je u saopštenju navela da će predsednik Brazila učestvovati na samitu zemalja BRIKS-a putem video poziva i obaviti svoj uobičajeni raspored ove nedelje.

Ovogodišnji samit BRIKS-a biće održan u Kazanju u Rusiji od 22. do 24. oktobra.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet