Fokus

Južna Koreja: Severna Koreja se verovatno priprema da digne u vazduh međukorejske puteve

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2024

-

07:56

Južna Koreja: Severna Koreja se verovatno priprema da digne u vazduh međukorejske puteve
Tanjug AP/Ahn Young-joon - Copyright Tanjug AP/Ahn Young-joon

veličina teksta

Aa Aa

Vojska Severne Koreje najverovatnije se priprema da u toku dana izvede eksplozije na putevima koji je povezuju sa Južnom Korejom, saopštila je danas vojska Južne Koreje.

''Nakon saopštenja koje je izdala 9. oktobra, vojska Severne Koreje je sprovodila aktivnosti za koje se pretpostavlja da su povezane sa eksplozijama na putevima duž puteva Gjeongui i Dongae. Moguće je da će se eksplozije dogoditi već danas'', rekao je načelnik Združenog generalštaba vojske Južne Koreje Li Sung Jun, prenosi Jonhap.

On je istakao da bi Severna Koreja mogla da izvede eksplozije duž puteva koji povezuju dve zemlje ili druge radnje u svrhu provokacija, kao što je lansiranje svemirskog projektila.

''Ako Severna Koreja izvede provokaciju, mi ćemo snažno uzvratiti u skladu sa našim pravom na samoodbranu'', rekao je on.

Dodao je da Južna Koreja pažljivo prati aktivnosti koje se odvijaju na njenim severnim granicama i da će osigurati mere bezbednosti za trupe i narod Južne Koreje.

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje saopštilo je prošle sedmice da su južnokorejski dronovi tri puta u roku od sedam dana narušili vazdušni prostor iznad Pjongjanga. Južnokorejska vojska saopštila je u međuvremenu da je Severna Koreja ponovo poslala više balona sa smećem prema Južnoj Koreji.

 

Komentari (0)

Svet