Fokus

U Džordžiji na predsedničkim izborima glasalo više od milion ljudi

Komentari

Autor: Tanjug

21/10/2024

-

14:54

U Džordžiji na predsedničkim izborima glasalo više od milion ljudi
AP/Andrew Harnik - Copyright AP/Andrew Harnik

veličina teksta

Aa Aa

U Džordžiji je počelo prevremeno glasanje na predsedničkim izborima, a za manje od nedelju dana glasalo je više od milion birača. Do utorka je glasalo 328.000 birača, kada je srušen prethodni rekord prevremenog glasanja u toj državi, a državni zvaničnici objavili su u petak da je pređen cenzus od milion glasova.

Od subote, 1,26 miliona birača izašlo je na prevremeno glasanje, navodi se na veb stranici državnog sekretara Džordžije, preneo je Vašington tajms. Ta savezna država ima oko sedam miliona registrovanih birača, što znači da je 17 odsto njih već glasalo.

Džordžija, koja ima 16 elektorskih glasova, jedna je od sedam ključnih država koja bi mogla da odluči da li će nakon izbora 5. novembra naredni predsednik SAD biti kandidat republikanaca Donald Tramp, ili kandidatkinja demokrata Kamala Haris.

Aktuelni predsednik Džozef Bajden pobedio je sa tesnom razlikom u Džordžiji na izborima 2020. godine, od 11.000 glasova. Pobeda Bajdena u Džordžiji podstakla je tadašnje Trampove tvrdnje o navodnoj prevari na izborima. 

Sada bivši predsednik u Džordžiji ima dva procenta prednosti u odnosu na Kamalu Haris, prema vebsajtu koji objavljuje anketne podatke RealClearPolling.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet