Fokus

Policija pronašla droge u torbici na kojoj piše "torba koja definitivno nije puna droge"

Komentari

Autor: Guardian, RTS

13/10/2024

-

13:42

Policija pronašla droge  u torbici na kojoj piše "torba koja definitivno nije puna droge"
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Policajci u Portlandu, u američkoj saveznoj državi Oregon, zaustavili su automobil i prilikom pregleda ubrzo primetili torbicu na kojoj je pisalo "torba koja definitivno nije puna droge". U stvari, bilo je potpuno obrnuto – torbica je bila puna droge. Preciznije, pronađeno je 79 tableta plavog fentanila, tri lažne tablete oksikodona i 230 grama metamfetamina.

Policajci su zaustavili muškarca i ženu koji su vozili ukradeni automobil, navodi se u saopštenju Policijskog biroa u Portlandu, preneo je Guardian.

Unutar automobila, policajci su primetili da je "ford taurus", naverovatnije, bio pokrenut na silu, jer je imao vidljiva oštećenja na delu za startovanje automobila. Potom su uočili kesice sa drogom.

"Vozač i putnik su uhapšeni. U vozilu je bio veći broj pakovanja droge, uključujući metamfetamin i tablete plavog fentanila, nekoliko vaga, novac i napunjeno vatreno oružje", rekao je portparol Portlandske policije, narednik Kevin Alen.

Veći deo pronađenih kesica sa drogom bilo je u smeđoj platnenoj vrećici sa natpisom "torba koja definitivno nije puna droge".

Fotografija na kojoj se vidi torbica i sadržaj koji je zaplenjen privukla je pažnju medija i brojnih korisnika društevene mreže Iks.

Osumnjičeni, 35-godišnji Redžinald Rejnolds i dve godine starija Mia Bagenstos, suočavaju se sa optužbama za posedovanje droge i posedovanje ukradenog vozila.

Rejnolds je optužen za transport metamfetamina, nedozvoljeno posedovanje metamfetamina, neovlašćeno korišćenje vozila i posedovanje ukradenog vozila i posedovanje kontrolisane supstance. Bagenstosova se tereti skoro za ista krivična dela.

Oregon je 2020. godine ušao u istoriju kada je proglasio da posedovanje malih količina teških droga (mnogo manjih od količina koje su službenici pronašli kod dvoje uhapšenih) nije krivično delo.

Taj potez deo je pokušaja da preusmeri finansiranje grada sa kriminalizacije na lečenje od upotrebe takvih supstanci. Mera je prošla uz visok nivo javne podrške koja je oslabila kada su stopa predoziranja i broj beskućnika porasli u državi tokom pandemije korona virusa. Tada je i fentanil postao široko dostupan, a troškovi stanovanja su porasli.

Ova američka država, u septembru je pravnim tokovima pod kontrolom vladajućih demokrata, ponovo posedovanje droge proglasila krivičnim delom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet