Fokus

Evakuacija u Atlanti: Stanovnicima rečeno da ne izlaze iz kuća zbog požara u fabrici hemikalija

Komentari

Autor: Tanjug

30/09/2024

-

23:55

Evakuacija u Atlanti: Stanovnicima rečeno da ne izlaze iz kuća zbog požara u fabrici hemikalija
Evakuacija u Atlanti: Stanovnicima rečeno da ne izlaze iz kuća zbog požara u fabrici hemikalija - Copyright Ben Gray/Atlanta Journal-Constitution via AP

veličina teksta

Aa Aa

Zbog velikog požara koji je tokom vikenda izbio u fabrici hemikalija istočno od Atlante u američkoj državi Džordžiji vlasti su danas upozorile više od 90.000 stanovnika tog područja da ostanu u kućama i izbegavaju boravak napolju.

Neke škole otkazale su aktivnosti na otvorenom, dok su one bliže izvoru požara rekle učenicima da ne dolaze na nastavu, preneo je AP.

Stanovnici Atlante žale se na oštar miris hemikalija u vazduhu kao i na izmaglicu, a vatrogasne službe pomoću detektora utvrđuju kvalitet vazduha u raznim delovima grada, kazao je gradonačelnik Andre Dikens.

Zvaničnici su naveli da je u blizini mesta požara koji je izbio u pogonu BioLab, udaljenom oko 40 kilometara od Atlante, u vazduhu registrovan štetni hlorin.

Jedan broj stanovnika je evakuisan, dok je ostalima rečeno da ne izlaze iz kuća.

Mediji procenjuju da je evakuisano oko 17.000 ljudi, dok portparolka kancelarije šerifa, Kristin Nezbit, nije imala podatke o tačnom broju evakuisanih.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet