Fokus

Muškarac optužen za pokušaj ubistva Donalda Trampa izjasnio se da nije kriv

Komentari

Autor: Tanjug

30/09/2024

-

22:51

Muškarac optužen za pokušaj ubistva Donalda Trampa izjasnio se da nije kriv
Muškarac optužen za pokušaj ubistva Donalda Trampa izjasnio se da nije kriv - Copyright Prinstscreen YouTube/news.com.au

veličina teksta

Aa Aa

Rajan Vesli Raut, optužen za pokušaj atentata na američkog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, izjasnio se danas da nije kriv na suđenju na Floridi.

On se suočava sa ukupno pet optužbi, uključujući pokušaj ubistva, napad na policajca i prekršaje sa vatrenim oružjem, prenosi CNN.

Tokom kratkog saslušanja Raut je rekao sudiji da razume suštinu optužbi, ali je odbio da prizna krivicu po svim tačkama.

Drugi pokušaj ubistva Trampa u nekoliko meseci dogodio se 15. septembra, kada je u golf klubu u Vest Palm Biču na Floridi došlo do pucnjave dok se Tramp nalazio na 500 metara od epicentra incidenta.

AP Photo/Julia Nikhinson

 

Republikanski kandidat za predsednika SAD kasnije je rekao da nije povređen u pucnjavi i da je bezbedan. 

Prvi pokušaj ubistva Trampa dogodio se 13. jula, tokom predizbornog skupa u Pensilvaniji, kada je bivši predsednik SAD ranjen u uvo iz vatrenog oružja. U pucnjavi je poginuo jedan od učesnika skupa, a još dve osobe su ranjene. Napadač je ubijen uzvratnom vatrom snajperista FBI.

Za razliku od Tomasa Metjua Kruksa, koji je upucao Trampa tokom predizbornog mitinga u julu, istražitelji su pronašli obilje informacija o Rautu, uključujući i navodnu motivaciju za atentat.  

Tužioci su naveli pismo koje je Raut ostavio svedoku koji se javio nakon što je atentator uhapšen.

"Ovo je bio atentat na Donalda Trampa, ali sam vas izneverio. Dao sam sve od sebe... Sada je na vama da završite posao i ponudiću 150.000 dolara onome ko to može da uradi",  napisao je Raut. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet