Fokus

Tramp će održati konferenciju za novinare nakon što se pojavio na sudu u Njujorku

Komentari

Autor: Tanjug

06/09/2024

-

18:11

Tramp će održati konferenciju za novinare nakon što se pojavio na sudu u Njujorku
Tanjug/AP/Evan Vucci - Copyright Tanjug/AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Bviši predsednik SAD i kandidat republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donald Tramp pojavio se danas na sudu, nakon čega će održati konferenciju za novinare, dok njegovi advokati tvrde da bi trebalo poništiti presudu kojom je proglašen krivim za seksualno zlostavljanje kolumnistkinje E. Džin Kerol 1996. godine.

Kako navodi AP, to je različit pristup koji su Tramp i potpredsednica SAD  Kamala Haris zauzeli pre debate koja će biti održana u utorak - bivši predsednik ostaje u očima javnosti, dok se Haris priprema van očiju javnosti sa svojim savetnicima u Pitsburgu.    

To je odraz njihovih različitih stilova kampanje, pri čemu Tramp često stupa u kontakt sa novinarima, iako često u prijateljskom okruženju, dok je Haris dala samo jedan intervju i nije održala nijednu konferenciju za novinare.

Tramp planira da razgovara sa novinarima u svojoj istoimenoj kuli u centru Njujorka nakon što je saslušao žalbene argumente u slučaju Kerol. 

Porota na Menhetnu u maju je proglasila Trampa odgovornim za seksualno zlostavljanje. Kerol je navela da je Tramp napao u garderobi robne kuće, ali pravni tim bivšeg predsednika kaže da bi presudu trebalo poništiti jer bi neki dokazi koji su bili dozvoljeni tokom suđenja trebalo da budu isključeni, dok bi drugi dokazi koji su bili isključeni trebalo da budu dozvoljeni. 

Tramp negira krivicu. Kerol je jedna od više od desetak žena koje su optužile Trampa za seksualni napad ili uznemiravanje.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet