Fokus

"Reuters": Ako Kamala Haris pobedi, broj izbeglica u SAD će nastaviti da raste

Komentari

Autor: Tanjug

06/09/2024

-

16:46

"Reuters": Ako Kamala Haris pobedi, broj izbeglica u SAD će nastaviti da raste
"Reuters": Ako Kamala Haris pobedi, broj izbeglica u SAD će nastaviti da raste - Copyright Tanjug/AP Photo/Stephen B. Morton

veličina teksta

Aa Aa

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena namerava da zadrži planiranu brojku od 125.000 izbeglica koje SAD mogu da prime sledeće godine, navodi se u internom izveštaju dostavljenom američkim poslanicima, u koji je "Reuters" imao uvid.

To znači da će broj izbeglica u SAD nastaviti da raste ukoliko Kamala Haris pobedi na novembarskim predsedničkim izborima, ocenjuje britanska agencija.

Prema dokumentu na koji se "Reuters" poziva, u fiskalnoj 2024. godini, koja se završava 30. septembra, Bajdenova administracija će u SAD uvesti 100.000 ljudi u okviru Američkog programa za prijem izbeglica.

To bi bio najveći broj izbeglica u SAD u poslednje tri decenije, zaključuje britanska agencija, uz napomenu da je imigracija jedna od glavnih tema koje zabrinjavaju glasače uoči predsedničkih izbora.

S druge strane, republikanski predsednički kandidat Donald Tramp u velikoj meri je ograničio prijem izbeglica tokom svog predsedničkog mandata od 2017. do 2021. godine, a obećao je da će imigraciju umnogome smanjiti i ako bude ponovo izabran.

Stejt department, Bela kuća i predizborni tim Kamale Haris za sada nisu odgovorili na upit "Reuters-a" za komentar u vezi sa pomenutim izveštajem.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet