Fokus

Seul saopštio da pažljivo prate naznake o pogubljenju zvaničnika nakon poplava u Severnoj Koreji

Komentari

Autor: Tanjug

04/09/2024

-

11:23

Seul saopštio da pažljivo prate naznake o pogubljenju zvaničnika nakon poplava u Severnoj Koreji
Seul saopštio da pažljivo prate naznake o pogubljenju zvaničnika nakon poplava u Severnoj Koreji - Copyright Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

veličina teksta

Aa Aa

Nacionalna obaveštajna služba Južne Koreje danas je saopštila da pažljivo prati naznake da je Pjongjang pogubio nekoliko severnokorejskih zvaničnika koje smatra odgovornim za velike štete izazvane poplavama ranije ove godine.

Na vanrednom sastanku partijskog politbiroa krajem jula, severnokorejski lider Kim Džong-un rekao je da će kazniti zvaničnike zbog štete od obilnih kiša koje su poplavile oblasti u severnim provincijama Džagang i Severni Fjongan i raselile hiljade ljudi, prenosi "Yonhap".

Kako se navodi, pretpostavlja se da je među pogubljenim zvaničnicima i Kang Pong-hun, bivši glavni sekretar pokrajinskog komiteta Jaganga, vladajuće Radničke partije Severne Koreje.

Kang i drugi visoki zvaničnici, uključujući ministra javne bezbednosti Ri Tej-sopa, otpušteni su sa funkcija zbog štete od poplava, javili su severnokorejski državni mediji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet