Fokus

Tramp veruje da će lakše pobediti Kamalu Haris na izborima nego Bajdena

Komentari

Autor: Tanjug

18/08/2024

-

14:40

Tramp veruje da će lakše pobediti Kamalu Haris na izborima nego Bajdena
Tanjug/AP/Julia Nikhinson - Copyright Tanjug/AP/Julia Nikhinson

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat republikanaca za predsednika SAD Donald Tramp izjavio je da veruje da će lakše pobediti na izborima Kamalu Haris kao demokratskog predsedničkog kandidata nego da je to aktuelni predsednik Džozef Bajden, nazivajući Haris "radikalnom" i "ludom".

Tramp je na predizbornom skupu u američkoj državi Pensilvaniji nastavio da napada Haris na ličnoj osnovi, a neki politički analitičari ocenjuju da bi takvi komentari mogli da naškode Trampu kada je reč o pridobijanju podrške umerenih glasača, prenosi Rojters.

"Jeste li je čuli kako se smeje? To je smeh lude osobe", rekao je Tramp govoreći o Kamali Haris.

Nakon ovih Trampovih izjava, iz predizbornog štaba Haris saopšteno je da je to bio "još jedan miting, ali isti stari šou" i najavljeno da će Haris danas održati predizborni miting u Pitsburgu, u zapadnoj Pensilvaniji.

Pensilvanija je bila jedna od tri države, zajedno sa Viskonsinom i Mičigenom, koje su pomogle Trampovoj pobedi 2016. godine.

Prema anketi Ipsosa objavljenoj početkom avgusta, Haris vodi na nivou SAD ispred Trampa sa 42 odsto podrške, dok bivši američki predsednik ima podršku 37 odsto birača.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet