Fokus

Predizborna trka u SAD: Tramp i Kamala Haris ove nedelje odžavaju mitinge u Pensilvaniji

Komentari

Autor: Tanjug

17/08/2024

-

14:35

Predizborna trka u SAD: Tramp i Kamala Haris ove nedelje odžavaju mitinge u Pensilvaniji
Predizborna trka u SAD: Tramp i Kamala Haris ove nedelje odžavaju mitinge u Pensilvaniji - Copyright AP Photo/Darron Cummings/Alex Brandon

veličina teksta

Aa Aa

Predsednički kandidat republikanaca Donald Tramp i demokratska kandidatkinja Kamala Haris održaće ove nedelje svoje predizborne mitinge u Pensilvaniji, državi koja bi na predsedničkim izborima 5. novembra mogla biti od kritičnog značaja za ishod izbora.

Bivši predsednik SAD Donald Tramp održaće danas miting u Vilks Beriju, u severoistočnom delu države, a aktuelna potpredsednica SAD i predsednička kandidatkinja demokrata Kamala Haris će pred početak Demokratske nacionalne konvencije u ponedeljak u Čikagu obići autobusom zapad Pensilvanije, počevši od Picburga, prenosi Reuters.

Pensilvanija je bila jedna od tri države, zajedno sa Viskonsinom i Mičigenom, koje su pomogle Trampovoj pobedi 2016. godine. Predsednik SAD Džozef Bajden, koji je odrastao u Skrantonu u Pennsolvaniji, uspeo je na izborima 2020. godine da vrati te tri države demokratama.

Raspoloženje birača u ove tri države je pravi pokazatelj mogućeg ishoda predsedničkih izbora u Americi jer su to jedine američke države koje su u svakom izbornom ciklusu od 2008. godine glasale za kandidata koji je na kraju pobedio u trci za Belu kuću, navodi agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet