Fokus

Da l' je poš'o il' je doš'o? Bajdenov novi gaf ponovo otvorio pitanje - može li ovaj čovek da vodi Ameriku?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/08/2024

-

13:07

Da l' je poš'o il' je doš'o? Bajdenov novi gaf ponovo otvorio pitanje - može li ovaj čovek da vodi Ameriku?
Tanjug/AP/Alex Brandon - Copyright Tanjug/AP/Alex Brandon

veličina teksta

Aa Aa

Delegacija Bele kuće na čelu sa predsednikom Bajdenom i potpredsednicom Haris, koja je i kandidat Demokratske stranke za predsedničke izbore u novembru, dočekala je na aerodromu američke zatvorenike koje je pustila Rusija, novinara Evana Gerškoviča i marinca Pola Vilana.

Tom prilikom se dogodila "neobična" situacija koja je u javnosti i na društvenim mrežama ocenjena kao "zabrinjavajuća", kada je, čini se, Džo Bajden ponovo izgubio pojam o prostoru, te umesto da ode sa delegacijom, ušao u avion kojim su doputovali američki zatvorenici.

Na društvenim mrežama je video ovog incidenta postao viralan, a komentari su se nizali.

Jedan od korisnika društvene platforme "X" je u objavi uz video snimak napisao: "Džo Bajde ušao u ruski avion nakon što su Amerikanci već izašli! Da li je mislio da ide u Rusiju? Ovo je zabrinjavajuće, da li je sposoban za funkciju predsednika?".

Drugi korisnici su takođe u čudu dovodili u pitanje Bajdenovu spremnost da do januara naredne godine vrši funkciju predsednika SAD.

"Džo Bajden se ponovo popeo uz stepenice aviona koji je upravo stigao i nije leteo, dok je Kamala gledala začuđeno. Mislim, on legitimno nema pojma gde je ili šta radi", napisao je drugi korisnik.

U odgovoru na tvrdnje javnosti i korisnika društvenih mreža da je Bajden u novoj komično-tragičnoj sceni pokazao da nije sposoban za vršenje uloge predsednika, Bela kuća je navela da je predsednik ušao u avion da bi pozdravio posadu.

"Predsednik Bajden je želeo da se lično zahvali letačkoj posadi koja je ove hrabre pojedince dovela kući njihovim porodicama", rekao je zamenik sekretara za štampu Bele kuće Endrju Bejts za "Daily Mail", na pitanje šta je predsednik radio u avionu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet