Fokus

Štrajk zaposlenih u kompaniji "Dženeral Motors" u Misuriju: Obustavljena proizvodnja kamiona i kombi vozila

Komentari

Autor: tanjug

24/07/2024

-

20:52

Štrajk zaposlenih u kompaniji "Dženeral Motors" u Misuriju: Obustavljena proizvodnja kamiona i kombi vozila
Štrajk zaposlenih u kompaniji "Dženeral Motors" u Misuriju: Obustavljena proizvodnja kamiona i kombi vozila - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zbog štrajka radnika obustavljena je proizvodnja u postrojenju kompanije Dženeral Motors u američkoj saveznoj državi Misuri na srednjem Zapadu SAD, gde se proizvode kamioni i kombi vozila.

Oko 480 radnika preduzeća Lear Corp. u Vencvilu je stupilo u štrajk u nedelju u ponoć, prenosi AP navodeći da je zbog štrajka u ponedeljak došlo do potpune obustave proizvodnje u GM postrojenju u kojem se proizvode kamioni "Chevrolet Colorado" i "GMC Canyon", kao i kombi vozila "Chevrolet Express" i "GMC Savana".

"Možemo potvrditi da je proizvodnja u GM postrojenju u Vencvilu zaustavljena zbog nedostatka delova usled radnog spora sa jednim od naših dobavljača", izjavio je portparol GM-a Kevin Keli i izrazio nadu da će obe strane "brzo rešiti probleme kako bi se nastavila redovna proizvodnja i isporuke kupcima".

U saopštenju radničkog sindikata United Autoworkers Region 4 se navodi da Lear Corp. "nije prihvatila" više od 30 predloga sindikalnih pregovarača.

"Iako je pregovarački odbor uložio najbolje napore da obezbedi novi sporazum tokom više od mesec dana pregovora, Lear je ostao nevoljan da pruži uslove i nadoknadu koje zaslužuju skoro 500 članova UAW iz Vencvila i Misuriju", navodi se u saopštenju sindikata objavljenom na Fejsbuku.
Kompanija Lear Corp. saopštila je da su pregovori u toku.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet