Fokus

Džej Di Vens zvanično prihvatio nominaciju za potpredsednika SAD: "Tramp je jedini izbor za Ameriku"

Komentari

Autor: Tanjug

18/07/2024

-

08:03

Džej Di Vens zvanično prihvatio nominaciju za potpredsednika SAD: "Tramp je jedini izbor za Ameriku"
Tramp - Copyright AP Photo/Jeff Dean

veličina teksta

Aa Aa

Džej Di Vens, kojeg je bivši predsednik SAD Donald Tramp predstavio kao svog kandidata za potpredsednika na novembarskim izborima, obratio se na konvenciji Republikanaca u Milvokiju i zvanično prihvatiio nominaciju.

On je govorio i o svom detinjstvu i naglasio da su Tramp i njegova politika najbolji izbor za Ameriku.

Vens je napao i kritikovao i predsednika Bajdena i njegovu politiku, koja je ugrozila male i ruralne zajednice, kao što je ona u kojoj je odrastao u Ohaju.

Ovo je prvi put da se Vens obratio na stranačkoj konvenciji, a predstavila ga je njegova supruga Uša Vens koja je advokat.

Konvenciji je prisustvovao i Tramp koji još uvek ima zavoj na uhu.

Senator iz Ohaja je relativno nepoznat Amerikancima u političkom smislu a u svom prvom velikom govoru prićao je, između ostalog, upravo o tome kako je rastao u siromaštvu u Kentakiju i Ohaju, sa majkom zavisnicom od narkotika i ocem koji je bio odsutan, da bi kasnije uprkos svemu završio prestižni koledž i uspeo da stigne do vrha američke politike, prenosi AP.

“Obećavam svakom Amerikancu, bez obzira na partijsku pripadnost, da ću dati sve od sebe da vam služim i da učinim da ova zemlja bude mesto gde će svaki san koji imate za sebe, svoju porodicu i državu, ponovo biti moguć”, rekao je on.

Od kritičara do Trampovog sledbenika

Vens (39) je obećao stanovnicima Ohaja, Mičigena, Viskonsina, Pensilvanije, i svakog dela Amerike da nikada neće zaboraviti odakle je potekao.

Vens, koji je tokom proteklih godina od oštrog kritičara Trampa postao njegov agresvini sledbenik i branilac, trebalo bi da postane budući lider partije i nosilac njegovog političkog pokreta “Učinimo Ameriku ponovo velikom”, navodi AP.

Nešto ranije, na jednom skupu posvećenom prikupljanju sredstava za stranku, Vens je kazao da će u svom govoru istaći kontrast između Trampa i sadašnjeg predsednika Džozefa Bajdena.

“Čovek koji zaista razume radne ljude ove zemlje nije lažni Skrenton Džo već pravi predsednik Donald Tramp”, glasi Vensova poruka biračima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet