Fokus

Predsednik Argentine Milej govoriće na mitingu desnice Žaira Bolsonara u Brazilu

Komentari

Autor: Tanjug

07/07/2024

-

21:11

Predsednik Argentine Milej govoriće na mitingu desnice Žaira Bolsonara u Brazilu
Tanjug/AP/Jose Luis Magana - Copyright Tanjug/AP/Jose Luis Magana

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Argentine Havijer Milej trebalo bi da govori danas na desničarskom skupu u Brazilu, nakon što se susreo sa konzervativnim političarima u zemlji, što bi moglo dodatno da optereti odnose dve susedne nacije.

Milej je stigao juče u letovalište Balneario Kamboriju, na jugu Brazila, gde se održava Konferencija konzervativne političke akcije (CPAC) Brazil 2024, preneo je Rojters. 

Zagrlio ga je bivši predsednik Brazila Žair Bolsonaro, koji je u poslednjoj predsedničkoj trci izgubio od Luiza Inasija Lule da Silve.

Milej ima napet kontakt sa Lulom, koga je na platformi X (Tviter) prošle nedelje nazvao "korumpiranim" i "komunistom".

Lideri se još nisu sastali jer Lula navodi da želi da se Milej prvo izvini.

Trebalo je da se sastanu na predsedničkom samitu trgovinskog bloka Merkosur u Paragvaju u ponedeljak, ali je Milej odlučio da preskoči taj sastanak kako bi umesto toga prisustvovao Bolsonarovom skupu u Brazilu.

Milej se danas sastao sa Bolsonarom i guvernerima Sao Paula i Santa Katarine, obojicom pristalicama bivšeg predsednika.

Oni su razgovarali o značaju unapređenja trgovine između zemalja, rekao je portparol argentinskog predsednika Manuel Adorni, koji je prisustvovao sastanku.

CPAC Brazil ima za cilj da prikupi podršku kandidatima Bolsonarove stranke na ovogodišnjim opštinskim izborima i projektuje njegov uticaj uoči predsedničke trke 2026.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet