Fokus

U Argentini uhapšen naoružan muškarac u blizini mesta gde je Milej trebalo da nastupi

Komentari

Autor: Tanjug

04/07/2024

-

20:11

U Argentini uhapšen naoružan muškarac u blizini mesta gde je Milej trebalo da nastupi
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Naoružani muškarac priveden je danas u blizini grada San Huan u istoimenoj provinciji, nedaleko od mesta gde je boravio argentinski predsednik Havijer Milej.

Milej je danas otputovao u provinciju San Huan da predstavi Nacionalni plan za opismenjavanje, ali je događaj nakratko prekinut nakon bezbednosnog incidenta.

Kako prenosi argentinski portal Infobae, predsednik se pojavio u Muzeju "Casa de Sarmiento" nekoliko minuta pre nego što je događaj trebalo da počne, kada su službenici obezbeđenja uhapsili bivšeg policajca koji je kod sebe imao pištolj.

Tanjug/AP/Jose Luis Magana

 

"Muškarac je priveden na kontrolnom punktu nekoliko metara od 'Casa de Sarmiento' sa pištoljem kalibra 9 milimetara i municijom", potvrdio je pokrajinski sekretar za bezbednost Gustavo Sančez.

On je naveo da je osumnjičeni, koji se predstavio kao penzionisani pripadnik federalne policije, priveden nekoliko minuta pre dolaska predsednika.

Napadač identifikovan kao Francisko Agustin Kastro (76) uhapšen je kada je pokušavao da prođe prvi obruč obezbeđenja, na oko 150 metara od mesta gde se Milej pojavio.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet