Fokus

Njusom odgovorio na glasine da demokrate žele da zamene Bajdena nakon lošeg nastupa u debati

Komentari

Autor: Fox News

28/06/2024

-

08:55

Njusom odgovorio na glasine da demokrate žele da zamene Bajdena nakon lošeg nastupa u debati
Tanjug/AP/John Bazemore - Copyright Tanjug/AP/John Bazemore

veličina teksta

Aa Aa

Po završetku debate na CNN-u između predsedničkih kandidata Džoa Bajdena i Donalda Trampa, guverner Kalifornije Gavin Njusom odgovorio je novinarima na pitanje da li bi podržao ideju da demokrate zamene Bajdena kao svog kandidatata na predstojećim izborima.

"Nikada ne bih okrenuo leđa predsedniku Bajdenu. Nikada. Ne znam demokratu u mojoj stranci koji bi to učinio. A posebno posle debate. Mi mu čuvamo leđa", rekao je Njusom.

"Ovo nije trka na sto metara. Udvostručićemo svoj rad u narednih nekoliko meseci. Pobedićemo na ovim izborima", nastavio je on.

Upitan o Bajdenovom učinku, Njusom je rekao da mu je stalo do "suštine".

"Stalo mu je do suštine", rekao je Njusom ne objašnjavajući na šta je mislio. 

Njusom je uveravao novinare da neće okrenuti leđa predsedniku i da je siguran da je Bajden sposoban da bude lider zemlje.

"Proveo sam dosta vremena sa njim. Znam Džoa Bajdena, znam šta je postigao u poslednje tri i po godine. Znam za šta je sposoban. I nemam dileme", rekao je Njusom.

Uoči debate, a posebno posle nje, nastavile su da se kovitlaju glasine da je Njusom, mogući kandidat za predsednika 2028, bio predviđen kao Bajdenova zamena uoči predsedničkih izbora u novembru.

Još u februaru, voditelj podkasta Džo Rogan spekulisao je da se Demokratska stranka sprema da zameni Bajdena sa Njusomom na predsedničkoj listi za 2024.

Nakon debate, Njusom je odbacio zabrinutosti u vezi sa Bajdenovim nastupom, rekavši "svi smo imali takve noći“.

"On nikada ne odustaje. Nikada ne odustaje, bori se za nas, bori se za demokratiju, našu buduću decu, naše unuke. Tako da moramo da stanemo uz njega u ovom momentu. Nadam se da će se vratiti na scenu u još jednoj debati“, rekao je on Aleksu Vagneru sa MSNBC-a u intervjuu nakon debate.

Na pitanje da li je "spreman da se bori protiv Donalda Trampa“, nagoveštavajući da bi mogao da bude potencijalna zamena za Bajdena, Njusom je ponovo demantovao glasine i dao punu podršku predsedniku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet