Politika

Sednica Skupštine grada Loznice: Ćuta pokušao da uđe u zgradu, jedna od tačaka dnevnog reda ostavka gradonačelnika

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/10/2024

-

11:50

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Loznici danas zaseda skupština tog grada na kojoj bi trebalo da bude konstatovana ostavka gradonačelnika. Ispred zgrade Skupštine grada okupili su se predstavnici opozicije i ekoloških organizacija.

Reporter Euronews Srbija koji se nalazi u Loznici kaže da je i pre početka sednice Skupštine grada Loznice došlo do incidenata. Naime, narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta, zajedno sa predstavnicima ekoloških organizacija i opozicionih odbornika u Loznici, pokušao je da uđe u zgradu parlamenta. Obezbeđenje mu to nije dozvolilo. Kako izveštava naš reporter, došlo je i do koškanja sa novopostavljenim poverenikom Srpske napredne stranke za Loznicu, Željkom Marjanovićem. Na momente, kako je dodao, došlo je do fizičkog koškanja, da bi na kraju odbornici ušli unutra.

Medijima nije dozvoljeno da priđu zgradi i prisustvuju sednici. 

Ono što najviše zabrinjava građane, kako javlja naš reporter, je moguće usvajanje prostornog plana za projekat "Jadar", s obzirom da bi to omogućilo dalji nastavak realizacije rudnika litijuma, čemu se ekološke organizacije i opozicioni političari u Loznici protive.

Na današnjoj sednici konstatovana je i ostavka Vidoja Petrovića, dosadašnjeg gradonačelnika, koji će na toj funkciji ostati do izbora novog. 

Više pogledajte u videu iznad teksta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija