Politika

Brnabić pred dolazak Tuska i Micotakisa: Najvažniji lideri posetili našu zemlju zahvaljujući mudroj politici Vučića

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2024

-

16:40

Brnabić pred dolazak Tuska i Micotakisa: Najvažniji lideri posetili našu zemlju zahvaljujući mudroj politici Vučića
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je pred današnju posetu Beogradu premijera Poljske Donalda Tuska i premijera Grčke Kirijakosa Micotakisa da su tokom ove godine neki od najvažnijih lidera posetili našu zemlju zahvaljujući značaju i ugledu koji smo stekli, kako je navela, mudrom politikom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ona je na svom nalogu na mreži Iks podsetila da su Srbiju posetili predsednik NR Kine Si Đinping, kancelar Nemačke Olaf Šolc, predsednik Indonezije Prabovo Subijanto, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Izraela Isak Hercog, predsednik UAE šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan kao i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Predsednik Vučić se, kako je podsetila, u Egiptu, tokom zvanične posete, sastao sa predsednikom Abdelom Fatahom al Sisijem.

Pre 48 časova je imao odličan telefonski razgovor sa predsednikom Ruske Federacije, Vladimirom Putinom, navela je Brnabić i dodala da se Srbija priprema za posetu predsednice Evropske komisije, Ursule for der Lejen.

"Hajde da se zamislimo kada su se ovakve stvari dešavale našoj zemlji? Kada smo imali ovakav uticaj, bili ovako cenjeni? Nikad. I to predsednik Vučić uspeva ne u najlakšim, već u najtežim vremenima od Drugog svetskog rata za Evropu i svet. Ovim treba da se ponosimo, o ovim vremenima će se u budućnosti pričati kao o zlatnom vremenu Srbije", zaključila je Brnabić.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija