Politika

Lajčak s Lorkovskim o integraciji Zapadnog Balkana u EU u kontekstu normalizacije odnosa Beograda i Prištine

Komentari

Autor: Tanjug

22/10/2024

-

22:24

Lajčak s Lorkovskim o integraciji Zapadnog Balkana u EU u kontekstu normalizacije odnosa Beograda i Prištine
Lajčak s Lorkovskim o integraciji Zapadnog Balkana u EU u kontekstu normalizacije odnosa Beograda i Prištine - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je danas sa direktorom međunarodne organizacije Energetska zajednica Arturom Lorkovskim o integraciji zemalja Zapadnog Balkana u EU, u kontekstu normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

"Imao sam sadržajan sastanak sa direktorom Energetske zajednice Arturom Lorkovskim danas u Briselu. Razgovrali smo o integraciji Zapadnog Balkana u EU u kontekstu normalizacije odnosa Kosova i Srbije. Obavestio sam ga o trenutnoj situaciji u dijalogu", napisao je Lajčak na svom nalogu na mreži X.

Energetska zajednica međunarodna je organizacija s ciljem približavanja zemalja Zapadnog Balkana, Moldavije, Gruzije i Ukrajine Evropskoj uniji, kako bi se stvorilo integrisano evropsko energetsko tržište.

Lajčak je u nedelju saopštio da su u toku pripreme za predstojeći sastanak glavnih pregovarača 24. oktobra u Briselu, kao i da je "vreme da ozbiljno počne implementacija" sporazuma o normalizaciji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija