Politika

Vučević: Ponošu teško da prihvati da se vlast u Srbiji bira na izborima

Komentari

Autor: Tanjug

18/10/2024

-

16:10

Vučević: Ponošu teško da prihvati da se vlast u Srbiji bira na izborima
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević reagovao je na izjavu predsednika stranke Srbija centar (SRCE) Zdravka Ponoša da se premijer i ministri Vlade Srbije ni o čemu ne pitaju ističući da je Ponošu teško da prihvati da se vlast u Srbiji bira demokratski, na izborima, i da se narod pita.

Vučević je naglasio da se ministri biraju na osnovu rada i zasluga i da je Vlada Srbije isključivo u službi svog naroda od kojeg je, kako ističe, dobila bezrezervnu podršku.

''Za nas je to svetinja i mi ne bežimo od rekonstrukcije kako bismo bili još bolji i operativniji”, naveo je Vučević u saopštenju.

Dodao je da Ponoš polazi od sebe i da se seća vremena kada su njegovi vladali i, kako kaže, ''svako malo'' trčali po ambasadama i tajkunskim vilama da im nacrtaju kako da vode državu.

''Pa crtali su i kako vlada da im izgleda. Ništa bez befela stranaca i tajkuna nisu smeli da urade'', naveo je Vučević i dodao da očigledno Ponoš žali za tim vremenima, za vlašću koja se saginjala i izvinjavala umesto da se bori za interese svoga naroda.

Premijer je naveo da mu je žao Ponoša, jer je to davno prošlo vreme i nikada se neće vratiti, kao i da ne očekuje da to Ponoš razume, a još manje da, kako kaže, prizna očigledne rezultate aktuelne vlade i svih prethodnih od 2012. godine.

''Najviše ga bole uspesi Aleksandra Vučića i naše Srbije. A trenutno ga posebno boli to što se prepolovila podrška onima koji protestuju protiv litijuma, pa ne zna gde udara'', dodao je Vučević.

Ponoš je ranije izneo tvrdnju da se premijer i ministri ni o čemu ne pitaju i da najavljena rekonstrukcija vlade služi da se pažnja javnosti skrene sa, kako je rekao, "brljotina" vlasti, preneli su mediji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija