Politika

Ursula fon der Lajen sledeći petak u Beogradu, sastaće se sa Vučićem i Vučevićem

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/10/2024

-

12:28

Ursula fon der Lajen sledeći petak u Beogradu, sastaće se sa Vučićem i Vučevićem
Ursula fon der Lajen i Aleksandar Vučić - Copyright Evropska komisija

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Evropske komisije dolazi u petak u Beograd u okviru posete zemljama Zapadnog Balkana. Kako je najavljeno iz Evropske komisije, Ursula fon der Lajen u Srbiju dolazi u petak popodne, gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Milošem Vučevićem.

Fon der Lajen zapadno-balkansku turneju započinje u sredu u Tirani gde će je dočekati albanski premijer Edi Rama, a dan kasnije sastaće se i sa predsednikom države Bajramom Begajem. Istog dana putuje u Severnu Makedoniju na sastanak sa premijerom Kristijanom Mickoskim i predsednicom Gordanom Siljanovskom Davkovom.

Evropska komisija

 

Naredna stanica biće joj Bosna i Hercegovina, gde će obići područka koja je nedavno zahvatio talas razornih poplava, a u Sarajevu će imati sastanke sa Predsedništvo BiH i predsedavajućom Predsedništva Borjanom Krišto.

Nakon posete Beogradu u petak, predsednica Evropske komisije putuje u Prištinu gde je predviđen susret sa premijerom Aljbinom Kurtijem i predsednicom Vjosom Osmani. 

Poslednja stanica na zapadnobalkanskoj turneri Ursule fon der Lajen biće Podgorica, gde će održati sastanke sa predsednikom Jakovom Milatovićem i premijerom Milojkom Spajićem.

Portparolka Evropske komisije Arijana Podesta navela je da se poseta Zapadnom Balkanu odvija u trenutku za proširenje Evropske unije. "Fokus je na procesu proširenja i Planu rasta koji su od ključnog značaja za partnere sa Zapadnog Balkana", objasnila je Podesta na konferenciji za medije u Briselu.

 

Komentari (0)

Srbija