Politika

Opozicija u Prištini: KBS bez hrane, a vlast nas četiri godine teroriše da će nas Srbija napasti

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2024

-

19:50

Opozicija u Prištini: KBS bez hrane, a vlast nas četiri godine teroriše da će nas Srbija napasti
Opozicija u Prištini: KBS bez hrane, a vlast nas četiri godine teroriše da će nas Srbija napasti - Copyright Euronews Srbija/Printskrin

veličina teksta

Aa Aa

Opozicija u Prištini ukazala je danas na vanrednoj sednici parlamenta privremenih institucija da bi pripadnici takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) mogli da ostanu bez snabdevanja hranom, a pojedini opozicioni poslanici su ocenili da je reč o sabotaži i poručili vlastima da ih "već četiri godine terorišu da će Srbija da napadne".

"Ono što se dešava ima samo jedno ime – namerna sabotaža. Mediji vam služe kao propagandno oruđe. Još je tragičnije to što nas već četiri godine terorišete da će nas Srbija napasti. Očigledna sabotaža mora da se zaustavi", istakao je jedan od poslanika Demokratske partije Kosova (PDK).

Do hitne sednice parlamenta u Prištini posvećene stanju u tzv KBS je došlo na zahtev Poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova (AAK), nakon izveštaja u kojem je komandant u tzv. KBS ministru odbrane privremenih prištinskih institucija Ejupu Maćedonciju predočio da postoji opasnost da će pripadnici KBS ostati bez hrane.

Haradinaj optužio Kurtija za špijunažu i izdaju

Lider AAK Ramuš Haradinaj optužio je vladu, odnosno premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija za špijunažu i izdaju, ali i da je "vojsku ostavio bez hleba".

"Da, on je špijun Srbije, izdajnik, koji je ostavio svoju vojsku bez hleba. Ostavio ih je bez odeće, a sad je uspeo da ih ostavi i bez hleba. On je špijun, agent", rekao je Haradinaj.

Njegov partijski kolega Beke Beriša predstavio je na sednici zahtev da zvaničnici Ministarstva odbrane, uključujući samog ministra podnesu ostavke.

Do problema oko snabdevanja hranom došlo je zbog toga što je firmi, koja je do sada pružala ove usluge, istekao ugovor, a sa novom nije potpisan.

Prištinski mediji izvestili su prošle nedelje da je komandant u KBS-u Baškim Jašari Maćedonciju, u vezi sa snabdevanjem hranom i zatražio konkretna rešenja, navodeći da će u suprotnom biti prinuđeni da preduzmu mere u KBS.

Kao privremeno rešenje, Ministarstvo je angažovalo kuvare iz Kazneno-popravne službe AP KiM i Studentske menze, ali je najavljeno da će to osoblje u kuhinjama tzv. KBS biti samo do 11. oktobra.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija