Politika

Vučić sa članom CK Komunističke partije Kine Li Sijaosin o unapređenju odlične saradnje dve zemlje

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2024

-

12:33

Vučić sa članom CK Komunističke partije Kine Li Sijaosin o unapređenju odlične saradnje dve zemlje
Vučić sa članom CK Komunističke partije Kine Li Sijaosin o unapređenju odlične saradnje dve zemlje - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je imao odličan sastanak sa članom Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i direktorkom Kancelarije Državne komisije za reformu javnog sektora Li Sijaosin, sa kojom je razgovarao o svim temama od obostranog interesa u cilju unapređenja odlične saradnje Srbije i Kine u svim oblastima.

"Istakao sam da je Republika Srbija izuzetno ponosna na izvanredne odnose, čelično prijateljstvo, izuzetno kvalitetan i intenzivan politički dijalog naL svim nivoima, kao i na sveukupnu saradnju sa NR Kinom koju konstantno produbljujemo zajedničkim projektima", naveo je Vučić na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Tanjug/Sava Radovanović

 

Dodao je da je razgovarano o ekonomskoj saradnji Srbije i Kine koja se dinamično razvija kroz realizaciju brojnih kapitalnih projekata u oblasti drumske i železničke infrastrukture i energetike, a koja je praćena sve intenzivnijom investicionom saradnjom, naročito u oblasti rudarstva, crne i obojene metalurgije i auto-industrije.

Predsednik Srbije je takođe naglasio značaj istorijske posete predsednika NR Kine Si Đinpinga i zadovoljstvo što je, posle skoro osam godina, imao priliku da ga ponovo ugosti u Srbiji.

Tanjug/Sava Radovanović

 

"Zamolio sam gospođu Sijaosin da predsedniku Si Ðinpingu, osvedočenom prijatelju srpskog naroda, prenese srdačne pozdrave. Srbija je izuzetno zahvalna na principijelnoj poziciji Narodne Republike Kine po pitanju Kosova i Metohije, kao i na doslednoj podršci očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, što je pitanje od najvišeg nacionalnog značaja za našu zemlju i narod", istakao je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao da je od velikog značaja za Srbiju i podrška prijateljske Kine i naš koordiniran nastup u međunarodnim organizacijama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija