Politika

"Ovako treba da izgleda svaka škola u Srbiji": Premijer Srbije u Paraćinu obišao OŠ "Radoje Domanović"

Komentari

Autor: Tanjug

08/10/2024

-

14:14

"Ovako treba da izgleda svaka škola u Srbiji": Premijer Srbije u Paraćinu obišao OŠ "Radoje Domanović"
"Ovako treba da izgleda svaka škola u Srbiji": Premijer Srbije u Paraćinu obišao OŠ "Radoje Domanović" - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbija/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević i minister za javna ulaganja Darko Glišić posetili su danas rekonstruisani objekat Osnovne škole "Radoje Domanović" u Paraćinu, u čiju je rekonstrukciju država uložila 454 miliona dinara.

Vučević je istakao da su u rekonstrukciju škole uložena 454 miliona dinara i naveo da su kompletno rekontruisani fasada, krov, podovi, stolarija, instalacije i sanitarni čvorovi, dograđena je školska kuhinja sa trpezarijom, montiran lift, uređeno dvorište i sportski tereni sa novim sadržajima, a obezbeđen je i novi inventar.

"Ovako treba da izgleda svaka škola u Srbiji, ovo je nešto što želimo da vidimo u svakoj opštini, u svakom gradu. Deca mogu normalno da borave u školi, da uče i da se druže, socijalizuju, a učiteljice i nastavnici imaju sve uslove za izvođenje nastave. Naša je obaveza da ovakve uslove obezbedimo svuda i nastavićemo dalje", rekao je Vučević.

On je ukazao da su u rebalansu budžeta, usvojenom pre desetak dana, izdvojena nova sredstva za ulaganje u osnovne i srednje škole i obdaništa.

Tanjug/Vlada Republike Srbija/Slobodan Miljević

 

Vučević je dodao da je svestan da manje lokalne samouprave nemaju kapacitete kao veliki gradovi, pa Republika mora da ulaže dodatne pare da bi obrazovne ustanove bile primerene modernoj i dobro razvijenoj Srbiji.

Ministar za javna ulaganja Darko Glišić, izjavio je da u Osnovnoj školi "Radoje Domanović" nema više vlage, prokišnjavanja, vode u prizemnim prostorijama ni stare stolarije koja je ugrožavala bezbednost učenika i nastavnika. 

"Nastavljamo dalje, ovo nije ni prva, ni poslednja investicija od severa do juga, od istoka do zapada, širom Srbije. Zahvaljujući predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije koja prati ono što radi predsednik Republike, mi uspevamo da realizujemo ovakve projekte. I kada imate priliku da budete deo nečega ovakvog, možete samo da izrazite zadovoljstvo i sreću i da pokažete da ste zaista učinili jednu veliku stvar", rekao je Glišić.

Tanjug/Vlada Republike Srbija/Slobodan Miljević

 

Obnova jedne od najvećih škola u opštini Paraćin, koja je ove godine obeležila 75 godina postojanja, počela je u martu 2022. godine sredstvima dobijenim u programu unapređenja objekata javne namene nekadašnje državne Kancelarije za javna ulaganja i uz podršku lokalne samouprave.

U protekle dve godine, koliko je trajala rekonstrukcija, oko 400 učenika OŠ "Radoje Domanović" nastavu je pohađalo u prostoru srednjoškolskog centra.

 

Komentari (0)

Srbija