Politika

Ambasador Srbije u Libanu: Građani što pre da se jave ambasadi radi pravljenja plana evakuacije

Komentari

Autor: Tanjug

04/10/2024

-

10:22

Ambasador Srbije u Libanu: Građani što pre da se jave ambasadi radi pravljenja plana evakuacije
Ambasador Srbije u Libanu: Građani što pre da se jave ambasadi radi pravljenja plana evakuacije - Copyright Tanjug AP/Hassan Ammar

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Srbije u Libanu Milan Trojanović rekao je je situacija u ovoj zemlji nepromenjena od momenta kada su počeli vazdušni napadi i apelovao je na sve državljane Srbije da se što pre registruju u ambasadi kako bi se pravovremeno pripremila lista za evakuaciju iz te zemlje.

Trojanović je za TV Prva rekao da na jugu Libana i dalje traju bombardovanja i da je jedna od meta bilia i auto-put Bejrut-Damask, blizu granice Libana i Sirije.

"Juče je auto-put ka Damasku bio zatvoren i vidite automobile sa dušecima za spavanje na krovu, pune dece i žena. Tako da se vidi na ulici da situacija nije dobra. Međutim, veliki deo Libana nije direktno ugroženo bombardovanjem", kaže Trojanović.

Liban je, dodaje, razvijena zemlja i zdravstveni sitem još uvek, i pored velikog broja ranjenin, funkcioniše.

"Imate državne bolnice, imate bolnice raznih nevladinih organizacija ili partijske bolnice, ako tako oćemo da kažemo, i veliki broj privatnih bolnice. Međutim, recimo od Juga pa do Beiruta, sad vidim da se i to ide širi na sever, ima toliko ranjenih da su većina bolnica preplavljeni", navodi Trojanović i dodaje da su škole zatvorene jer je država odlučila da to napravi centre za prijem ovih izbjeglica sa juga koji ima veliki broj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija