Politika

Đurđev: Vučić je za nekoliko dana u Njujorku uradio više za Srbiju nego bivša vlast za 12 godina

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/09/2024

-

16:12

Đurđev: Vučić je za nekoliko dana u Njujorku uradio više za Srbiju nego bivša vlast za 12 godina
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne samo da je pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija održao istorijski govor o situaciji u svetu, na kome su mu upućene čestitke sa svih meridijana, već je i na marginama te sednice održao sastanke sa nekoliko desetina svetskih državnika, izjavio je poslanik i predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. 

"Ta predanost i neumornost u borbi za državne i nacionalne interese koju je demonstrirao Vučić je ono što razdvaja istinske državnike od formalno izabranih šefova država", dodao je Đurđev. 

On smatra da se predsednici, premijeri i ministri spoljnih poslova bivše vlasti nisu zajedno sastali sa toliko stranih državnika koliko ih je samo u Njujorku za par dana razgovaralo sa predsednikom Vučićem.

"Srbiji su danas širom otvorena vrata na mnogim svetskim adresama. To je dokaz našeg ugleda, snage naše diplomatije, ali i poštovanja do sada uspešno sprovedenih reformi pod pokroviteljstvom predsednika Vučića i premijera Vučevića. Onaj ko sa vama hoće da razgovara, hoće i da posluje, da trguje. Srbija je danas kredibilan partner svakome ko je dobronameran", poručio je Đurđev. 

Predsednik Srpske lige posebno je ukazao na Vučićevo predviđanje razvoja bezbednosne situacije u Evropi i svetu. 

"Mi smo na ivici Trećeg svetskog rata, doba hladnog rata je bilo šala naspram onog što nas čeka. Dobro je što je Vojska Srbije bolje opremljena nego ikada i što smo vratili obavezno služenje vojnog roka. To nam je potrebno ne da bismo nekoga napali, već da branimo svoju otadžbinu i narod ako zatreba", zaključio je Đurđev.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija