Politika

Prelistavanje štampe sa novinarom Markom Lakićem: "Kurtijeva politika proterivanja Srba odgovorna za napad u Gračanici"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/09/2024

-

13:10

Prelistavanje štampe sa novinarom Markom Lakićem: "Kurtijeva politika proterivanja Srba odgovorna za napad u Gračanici"
Prelistavanje štampe sa novinarom Markom Lakićem: "Kurtijeva politika proterivanja Srba odgovorna za napad u Gračanici" - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Govoreći o najnovijem napadu na Srbe sa Kosova, u kojem su bračni par Dragan i Duška Aleksić iz Gračanice pretučeni i opljačkani u svojoj kući, novinar lista "Politika" Marko Lakić kaže za Euronews Srbija da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odgvoran za "ustaljenu pasivnu agresiju" na Kosovu.

On je tokom prelistavanja štampe u našem jutarnjem rpogramu naveo da ovakvi događaji Kurtiju donose popularnost, te i da osim proterivanja Srba, on "nije uradio ništa korisno za albansko stanovništvo".

"Tamo život nije kvalitetan, nije bolji, ali Kurti stalno sa tom nekom krizom dobija suštinski popularnost među Albancima i naravno, neko ko to pročita, shvati na svoj način i smatra da treba da se revanšira nekom bračnom paru, nekoj deci", ukazuje naš sagovornik. 

Naposletku, Lakić objašnjava da Kosovo živi od donacija i novca iz dijaspore. 

"Očigledno da Kosovo ne napreduje kao što neki njihovi patroni sa Zapada pokušavaju da prikažu. Kosovo nije bolje mesto za život ni za Albance, ni za Srbe, posebno za Srbe koji su izloženi tom teroru", zaključuje Lakić.

A osim o naslovnim stranama današnjih novina, Lakić je govorio i o aktuelnim temama na sednicama Narodne skupštine, litijumu, medijima u Srbiji, ali i tome - da li bi srpski jezik mogao da nestane za 30 godina zbog veštačke inteligencije.

O svemu tome, možete pogledati u video ispod. 

Euronews

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija