Politika

Đurđević Stamenkovski: Višegrad 2025. domaćin manifestacije Dani porodice Srpske i Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

29/09/2024

-

14:31

Đurđević Stamenkovski: Višegrad 2025. domaćin manifestacije Dani porodice Srpske i Srbije
Đurđević Stamenkovski: Višegrad 2025. domaćin manifestacije Dani porodice Srpske i Srbije - Copyright Tanjug/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI I DEMOGRAFIJJU/PAVLE ČAJETINAC

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je da je tokom posete Višegradu njegovim čelnicima predložila da taj grad 2025. godine bude domaćin manifestacije Dani porodice Srpske i Srbije, što je i prihvaćeno.

"Višegrad je simbol mostova građenih na Drini i simbol zajedništva srpskog naroda", istakla je Đurđević Stamenkovski.

Ona je dodala da je načelniku Opštine Mladenu Đureviću i predstavniku državnog kapitala u Andrićgradu Nedeljku Eleku predložila da Višegrad 2025. godine bude domaćin te velike manifestacije koja će, kako veruje, postati tradicionalna. 

"Želimo da u Višegradu bude više onih koji ovde žive i stanuju, rade, imaju svoje porodice i da na ulicama, pored brojnih turista, budu i oni koji tu ostaju i kada se završi turistička sezona", istakla je Đurđević Stamenkovski i dodala da želi da različitim populacionim merama pomogne da Višegrad bude mesto po meri porodice.

Tanjug/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI I DEMOGRAFIJJU/PAVLE ČAJETINAC

 

Ukazala je da su Vlada Srbije i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju uvek zainteresovani da daju podstrek različitim projektima koji unapređuju život porodica, a pre svega onih koji su najvredniji, a to su deca, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Đurđević Stamenkovski je istakla da je današnji sastanak plod zaključaka utemeljenih na Svesrpskom saboru u Beogradu. 

U nastavku posete Republici Srpskoj, Đurđević Stamenkovski održaće sastanak sa predsednikom Skupštine opštine Rogatica Miloradom Jagodićem i razgovarati sa delegacijom Udruženja žena iz ruralnih krajeva. 

Takođe, u Palama će položiti venac na spomen-obeležje poginulim srpskim borcima u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu i posetiti Dom zdravlja "Stana Tomić".

Komentari (0)

Srbija