Politika

Vučić razgovarao sa Ilonom Maskom: Zna sve o Srbiji, čak mnogo više nego što sam očekivao

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/09/2024

-

16:51

Vučić razgovarao sa Ilonom Maskom: Zna sve o Srbiji, čak mnogo više nego što sam očekivao
Vučić razgovarao sa Ilonom Maskom: Zna sve o Srbiji, čak mnogo više nego što sam očekivao - Copyright Tanjug/AP/Susan Walsh, Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je u svom obraćanju iz Njujorka, gde prisustvuje 79. Generalnoj skupštini UN, da je imao sastanak s Ilonom Maskom, vlasnikom Tesle i platforme Iks.

"Razgovarao sam sa Ilonom Maskom, sve je znao o Srbiji, čak mnogo više nego što sam očekivao", rekao je Vučić i dodao:

"Ono što ne možete da vidite, na 'igvelima',  gde ne pričate o čemu se razgovaralo, i tu smo imali dobre razgovore sa predsednikom Finske, predsednicom EP, bili smo i na dodeljivanju nagrade koje deli "Atlantik kasnl"... Razgovarao sam sa direktorom Amazona, i sada imam novi 'igvel'.

Podsetimo, srpski predsednik je ranije izjavio da je u Njujorku imao niz važnih sastanaka, da se između ostalih, sastao i sa specijalnim izaslanikom Evropske Unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom sa kojim je razgovarao rušenja onoga što je potpisano u Briselu 2013. godine te poručio da Srbija nikada neće bežati od dijaloga.

"Razgovarali o dijalogu, rekao sam mu koliko smo i ozlojeđeni i frustrirani zbog svega i rušenja onoga što je potpisano u Briselu 2013 - od policije na severu, ukidanja dinara, pošte, nedozvoljavanja srpske robe da uđe, izmišljanja razloga da se protera srpski narod sa KiM. Srbija nikada neće bežati od dijaloga i nažalost bio sam u pravu i za Petera Stana što sam rekao. To je za njih uobičajeno, posebno kada dolaze iz zemalja nepriznavača imaju dodatnu obavezu da se dozvole pa su obično veći katolici", naveo je Vučić u obraćanju medijima.

Komentari (0)

Srbija