Politika

Petković: Ko je ovlastio Stana da krši statusnu neutralnost i priznaje Kosovo

Komentari

Autor: Tanjug

24/09/2024

-

14:22

Petković: Ko je ovlastio Stana da krši statusnu neutralnost i priznaje Kosovo
Petković: Ko je ovlastio Stana da krši statusnu neutralnost i priznaje Kosovo - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upitao je danas ko je ovlastio portparola Evropske unije Petera Stana da krši statusnu neutralnost EU i da priznaje takozvano Kosovo.

On je to napisao na društvenoj mreži Iks, a povodom toga što je Stano u svojoj objavi na Iksu uz zastavu Srbije objavio i zastavu takozvanog Kosova čime je prekršio obaveznu statusnu neutralnost EU.

"U čije ime govori i zbog čega izlazi iz svog mandata, kada pet država EU ne priznaje nezavisnost tzv. Kosova? Ako je Stano promenio poslodavca, neka to jasno kaže", naglasio je Petković.

Ranije danas, portparol Evropske unije Peter Stano oglasio na društvenoj mreži Iks povodom godišnjice od dešavanja u Banjskoj:

"Evropska unija sa velikom pažnjom prati sudski proces u slučaju Banjska i očekuje da svi odgovorni budu privedeni pravdi", rekao je portparol Evropske komisije Peter Stano, pozdravljajući nedavno podizanje optužnice u Prištini.

Stano je istakao da Brisel u tom smislu nije menjao svoju poziciju i još jednom pozvao Srbiju da u poptunosti sarađuje u ovom procesu.

"Poštujemo ovaj proces, naravno da ne možemo da se mešamo u njega. Posmatramo, možemo da imamo svoje viđenje, ali odgovorni moraju da budu procesuirani. A to će se dogoditi kada sud odluči ko je kriv, a ko nije kriv. Evropska unija je konzistentno izražavala osvoje očekivanje da se kazne odgovornosti i da budu privedeni pravdi", naveo je Stano na društvenoj mreži Iks.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija