Politika

Žiofre: Sada je trenutak da se pristup zemalja Zapadnog Balkana u EU ubrza

Komentari

Autor: Tanjug

23/09/2024

-

10:47

Žiofre: Sada je trenutak da se pristup zemalja Zapadnog Balkana u EU ubrza
Žiofre: Sada je trenutak da se pristup zemalja Zapadnog Balkana u EU ubrza - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je da je sada trenutak da se pristup zemalja Zapadnog Balkana u EU ubrza.

"Treba iskoristiti sada ovaj zamah, zemlje Zapadnog Balkana su već duže vreme u pristupnim pregovorima i sada je trenutak da se članstvo ubrza", rekao je Žiofre za Tanjug pred otvaranje druge po redu Evropske nedelje mogućnosti koja danas počinje u Beogradui i Nišu.

On je naveo da ulazimo u jednu novu eru i upravo odatle i ova Nedelja mogućnosti, gde je želja da se svima pruži mogućnost da vide kako mogu da se uključe i koriste čitav ovaj proces.

"Važan je trenutak jer dobijamo novu Evropsku komisiju na čelu sa predsednicom Ursulom fon der Lajen i to je prilika da se sve na čemu se do sada radilo, da se sve reforme ubrzaju i to je glavna poruka Plana rasta i ove Nedelje mogućnost", rekao je Žiofre.

On je naveo da Nedelja mogućnosti služi da predstavi i okupi sve programe EU koji se realizuju u korist građana Srbije i pokrivaju različite teme od poslovanja, ekonomije, istraživanja, kulture, lokalne samouprave.

"Brojne su prilike koje čine sadašnjost prijateljstva i partnerstva koje postoji između Srbije i EU, a mi svakako radimo to zarad zajedničke budućnosti", istakao je Žiofre.

Druga po redu Evropska nedelja mogućnosti pod sloganom Možeš i ti počinje danas u Beogradu i Nišu, a trajaće do 27. septembra. Evropsku nedelju mogućnosti drugi put po redu partnerski organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i Vlada Republike Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija