Evropa

Marta Kos: Intenzivno ću raditi sa zemljama Zapadnog Balkana ka punopravnom članstvu u EU

Komentari

Autor: Tanjug

19/09/2024

-

20:30

Marta Kos: Intenzivno ću raditi sa zemljama Zapadnog Balkana ka punopravnom članstvu u EU
Marta Kos: Intenzivno ću raditi sa zemljama Zapadnog Balkana ka punopravnom članstvu u EU - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kandidatkinja Slovenije za evropskog komesara Marta Kos izjavila je danas je politika proširenja najuspešnija spoljna politika Evropske unije i najavila da će intenzivno raditi sa Ukrajinom, Gruzijom, Moldavijom, zemljama Zapadnog Balkana i Turskom kako bi ostvarili evropsku perspektivu u punopravnom članstvu.

"Evropsku perspektivu imaju Ukrajina, Gruzija, Moldavija, zemlje Zapadnog Balkana, kao i Turska. Kao komesar za proširenje EU, nameravam da intenzivno radim sa ovim zemljama, produbljujem naše zajedničke vrednosti i podržavam njihove reforme kako bi ovu perspektivu ostvarili u punopravnom članstvu", napisala je ona na Fejsbuku.

Prema njenim rečima politika proširenja donosi mir, stabilnost, prosperitet i nove mogućnosti ne samo za nove članice već i za sve građane EU. To je, kako je ocenila, posebno važno u geopolitičkom okruženju, kada je Rusija napala Ukrajinu i donela rat na evropski kontinent.

Iskreno se zahvaljujem predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen za izkazano zaupanje in imenovanje za...

Posted by Marta Kos on Четвртак, 19. септембар 2024.

Ona je zahvalila predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, kao i Vladi Slovenije i premijeru Robertu Golobu na ukazanom poverenju . 

Dodala je da je "svesna velike odgovornosti koju nosi uloga komesara za proširenje EU" i obećala da će raditi na očuvanju evropskih vrednosti. 

"Pred Evropom je mnogo izazova koji se mogu rešiti samo zajedničkim snagama. Kao samouverena Evropljanka, radujem se prilici da kao deo tima predsednice Ursule fon der Lajen doprinesem daljem razvoju i efikasnosti Evropske unije, a time i boljoj budućnosti za sve nas i za buduće generacije", poručila je Kos.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa