Politika

Vučević: Od ponedeljka Skupština Srbije o rebalansu budžeta, o litijumu verovatno nakon toga

Komentari

Autor: Tanjug

21/09/2024

-

15:31

Vučević: Od ponedeljka Skupština Srbije o rebalansu budžeta, o litijumu verovatno nakon toga
Vučević: Od ponedeljka Skupština Srbije o rebalansu budžeta, o litijumu verovatno nakon toga - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da će od ponedeljka Skupština Srbije raspravljati o rebalansu budžeta i drugim važnim zakonima i pitanjima, posle čega će predsednica Skupštine Ana Brnabić verovatno zakazati sednicu o litijumu na zahtev opozicije.

Predsednik Vlade je to rekao na Povlenskom saboru gde je prisustvovao otkrivanju spomenika ocu Justinu Ćelijskom, odgovarajući na pitanje novinara šta očekuje od sednice Narodne skupštine o litijumu koju je zatražila opozicija.

"Ja sam da se Srbija razvija pametno, racionalno i odgovorno. Ja verujem u održivi razvoj, da je moguće da se ekonomski razvijate, da čuvate svoju prirodu. I da čuvate, pre svega, zdravlje građana, a da ne zanemarite i napredak društva. Društvo koje ne napreduje, a koje stagnira, suštinski propada", ocenio je Vučević.

Vučević je istakao da će u Skupštini najpre biti sednica Skupštine koju je Vlada tražila zbog rebalansa.

"I imamo Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom. Mislim da su to važni zakoni. Rebalans je dobar, dobro smo ga odmerili. A onda će, verovatno, predsednica Narodne skupštine zakazati sednicu skupštine po ovom zahtevu opozicionih stranaka", rekao je Vučević.

On je dodao da je na Povlenu potrebno uraditi put kako bi se lakše došlo na Kneževo polje i da su i to stvari koje zanimaju građane.

"Za sve to je potreban novac. Znači ekonomija mora da se razvija, mora država da radi, ali ne znači da treba da uništimo, spalimo i poništimo sve ono što nas okružuje. Mislim da je moguće doći do izbalansiranog odnosa. Tako da sam protiv takvog predloga jer mislim da je poguban za Srbiju", rekao je Vučević.

Predstavnici opozicionih stranaka predali su 10. septembra u skupštinsku proceduru predlog za izmenu zakona o geološkim i rudarskim istraživanjima, čime bi se zabranilo rudarenje litijuma u Srbiji, a predsednica Skupštine rekla je tada da će se taj predlog naći na dnevnom redu parlamenta u skladu sa zakonskim rokovima.

Komentari (0)

Srbija