Politika

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili rebalans budžeta za 2024. godinu: "Za" glasalo 60 odbornika, 29 protiv

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

16/09/2024

-

18:09

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili rebalans budžeta za 2024. godinu: "Za" glasalo 60 odbornika, 29 protiv
Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili rebalans budžeta za 2024. godinu: "Za" glasalo 60 odbornika, 29 protiv - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas rebalans budžeta za 2024. godinu.

Za rebalans budžeta je glasalo 60 odbornika, 29 je bilo protiv.

Odbornici su usvojili i Odluku o izmenama odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno gradskim opštinama.

Ranije danas, šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković pozvao je odbornike u Skupštini grada Beograda da podrže rebalans budžeta za 2024. godinu i istakao da će u budžetu za narednu godinu biti još mnogo boljih stvari za Beograd.

Mirković je na sednici gradskog parlamenta ocenio da je rasprava danas bila konstruktivna i da je to nešto što nije bilo u ranijem periodu.

"Rasprava je bila konstruktivna i u nekim delovima su tokom rasprave i pohvaljene stvari koje smo do sada uradili kao pozicija i to je ohrabrujuće", rekao je Mirković.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

On je naveo da je privremeno finansiranje grada bilo otežavajuće za grad, ali da se rebalansom završava taj krug.

"Ja sam uveren da građani Beograda nastavljaju da prepoznaju i da imaju poverenje samo u konkretne rezultate, a to su besplatni udžbenici, besplatni vrtići, besplatni vaučeri, pun socijalni program i nikada ni jedna stavka koju smo započeli u našem gradu, projekat, nije ostao nedovršen", rekao je Mirković.

Prema njegovim rečima, u narednom periodu će i davanje i odnos prema građanima biti još više unapređen.

Govoreći o gradskom prevozu, Mirković je upitao opoziciju da li ne vide da vozni park GSP-a danas izgleda bolje.

"Hoćete da mi kažete da ne vidite ni te autobuse nove, da ne vidite sve to što se dešava u našem gradu? Ja ne mogu sa time da se složim i ne mogu da prihvatim da će to biti narativ u naredne četiri godine", rekao je on.

Kako je dodao, ne može da prihvati da opozicija ne vidi da se razvija svaki deo Beograda i svaka opština.

"Ne mogu da prihvatim da mi o prigradskim opštinama pričate vi koji iz prigradskih opština niste delegirali ni jednog jedinog odbornika. Pokušavam da vam objasnim da nije Beograd samo ono o čemu vi pričate ovde", rekao je Mirković.

Zaključio je da je najbitnije da to vide građani i da tako i glasaju.

Komentari (0)

Srbija