Politika

Paunović: Sever Kosova i Metohije pretvoren u logor

Komentari

Autor: Tanjug

11/09/2024

-

11:42

Paunović: Sever Kosova i Metohije pretvoren u logor
Snežana Paunović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica Narodne skupštine Snežana Paunović ocenila je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti sprovodi torturu nad nealbanskim stanovništvom na severu KiM, koji je pretvorio u "logor" i da je njegova najava otvaranja mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici nova provokacija.

Otvaranje mosta na Ibru nikako ne može da bude u interesu srpske strane, rekla je ona za Tanjug.

Govoreći o jučerašnjem privođenju predsednika stranke Srpska demokratija Aleksandra Arsenijevića i potpredsednika stranke Ivana Orlovića u Kosovskoj Mitrovici, Paunović je rekla da to govori o torturi i logoru u koji je pretvoren sever Kosova i Metohije, ali i o načinu na koji nealbansko stanovništvo živi na Kosovu. 

"Radi se o improvizaciji nečega što bi želeli da bude država i radi se o sujetnom političaru (Kurtiju) koji ne dozvoljava čak ni da ljudi koji duvaju u pištaljke, stoje mirno kažu da su protiv njega. Bilo bi simpatično videti kakva bi bila reakcija da je bilo gde u svetu, a kamoli u Srbiji, uhapšen neko samo zato što je stajao sa pištaljkom preko puta", poručila je Paunovićeva.

Paunovićeva smatra da za ozbiljnu državu i ozbiljne političare, kao što je Srbija i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ruke nikada nisu do kraja vezane i da uvek postoji manevarski prostor kada je reč o zaštiti srpskog stanovištva na KiM.

"Sigurna sam da ćemo u obraćanju predsednika čuti konkretne mere, koliko imam informacija razgovara se sa svim relevantnim institucijama o onome što bi mogao da bude plan i potez Srbije. Ajde da sačekamo, ja ne bih da preudiciram", izjavila je ona.

Komentarišući to što je specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, nakon jučerašnjeg sastanka sa predsednikom Vučićem, po ko zna koji put ponovio da se svi problemi mogu rešiti dijalogom, Paunovićeva je rekla da posmatrajući situaciju iz ugla Lajčaka, ima "izlaza iz slepe ulice" pošto bi samim smanjenjem podrške "šizofrenoj" politici i svemu što Kurti radi verovatno pomogli da on pre svega sedne za sto, a onda i da se razgovorima prevaziđe trenutna situacija koja je na granici izdržljivosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija