Politika

Gojković i Imamura razgovarali o jačanju privredne, kulturne i naučne saradnje

Komentari

Autor: Tanjug

10/09/2024

-

14:05

Gojković i Imamura razgovarali o jačanju privredne, kulturne i naučne saradnje
Tanjug/Vlada AP Vojvodine/Andrej Pap - Copyright Tanjug/Vlada AP Vojvodine/Andrej Pap

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković primila je danas ambasadora Japana Akiru Imamuru sa kojim je razgovarala o dosadašnjoj saradnji i rekla da će jačanje uspešnih odnosa i dalje biti od suštinske važnosti.

Gojković i Imamura su rekli da postoji obostrana želja za daljim jačanjem privredne i kulturne saradnje i da će u budućnosti pažnja biti posvećena saradnji u naučnoj sferi, poljoprivredi, oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja i turizma, saopštila je pokrajinska vlada.

Predsednica pokrajinske vlade je rekla da je kvalitet uzajamnog prijateljstva rezultat dugogodišnjih diplomatskih odnosa naših država.

Gojković je podsetila da u pokrajini posluje više japanskih kompanija među kojima su "Nidek", "Tojo tajers" i "Šođi", što je dokaz da je AP Vojvodina  destinacija vredna investiranja. 

Predsednica Pokrajinske vlade zahvalila je na donacijama u oblastima obrazovanja, nauke, zdravstva i kulture, kao i podršci na planu ostvarivanja univerzitetske i naučne saradnje što je važno zbog transfera znanja, tehnologije, dobrih iskustava, te novih zapošljavanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija