Politika

Kulačin: Krkobabićev program je od strateške važnosti za bezbednost Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/09/2024

-

12:16

Kulačin: Krkobabićev program je od strateške važnosti za bezbednost Srbije
Kulačin: Krkobabićev program je od strateške važnosti za bezbednost Srbije - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Srpske Lige, Danijel Kulačin, pohvalio je dosadašnji rad ministra Milana Krkobabića naglasivši da je životno opredeljenje poduhvat spasa srpskog sela.

"Resorni ministar za brigu o selu uspeo je da se preko 3.100 porodica oseli u svoje nove domove. Potrebno je naglasiti da je to 13.000 duša i to je preko 1.000 hektara zemlje koje čine okućnice na kojima se drži stoka, živina, održava bašta, neguju košnice i izvode druge slične aktivnost. Ali pitanje opstanka sela nije samo ekonomsko, privredno ili demografsko pitanje, možda najviše od svega je bezbednosno pitanje i pitanja zdravlja nacije", kaže Kulačin i dodaje:

"To je rekao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, „opstanak sela je pitanje od nacionalnog i bezbednosnog značaja. Predsednik je posebno naglasio pitanje pograničnih oblasti: 'Ako pogledate našu granicu prema Bugarskoj, na određenim mestima do 60 kilometara duboko u našu teritoriju nemamo oko 1.000 ljudi. Ako pogledate rumunsku granicu, imamo desetine hiljada kvadratnih kilometara na kojima nemamo više od 5.000 ljudi'.

Potpredsednik Srpske Lige veruje da je najviše zbog pitanja bezbednosti nacije, predsednik dao apsolutnu podršku programima koje sprovodi ministarstvo za brigu o selu i ministar Milan Krkobabić. 

"Predsednik je ovo i potvrdio prilikom formiranja Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, i tom prilikom je izjavio da je za Srbiju selo od presudnog značaja. Iz tog razloga ono što pregalnički i bez prevelike pompe radi ministar Milan Krkobabić prestavlja jedan od najvažnijih projekata po pitanju opstanka našeg naroda i naše kolektivne bezbednosti. Selo je naša šansa da poraz preokrenemo u pobedu i da sa kraja dođemo na početak kolone", kazao je Kulačin.

Komentari (0)

Srbija