Politika

Đurić: Srbija želi da ojača saradnju sa Kazahstanom u svim oblastima

Komentari

Autor: Tanjug

05/09/2024

-

13:30

Đurić: Srbija želi da ojača saradnju sa Kazahstanom u svim oblastima
Tanjug/MSP - Copyright Tanjug/MSP

veličina teksta

Aa Aa

Šef srpske diplomatije Marko Đurić preneo je danas zameniku ministra inostranih poslova Republike Kazahstan Romanu Vasiljenku da Srbija želi da ojača saradnju sa u svim oblastima i ujedno zahvalio toj zemlji doslednoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

S tim u vezi, Đurić je izvestio sagovornika o najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, naglasivši da srpski narod svakodnevno trpi nasilje, pritiske i različite vidove diskriminacije od strane privremenih institucija samouprave u Prištini.

Izrazivši zadovoljstvo današnjim susretom, Đurić je ocenio da su Srbija i Kazahstan dve tradicionalno prijateljske zemlje, koje dele iste vrednosti, ali često i slične izazove, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Đurić je istakao da Srbija želi da ojača saradnju sa Kazahstanom u svim oblastima, posebno u sferi ekonomije, izrazivši nadu da će se kazahstanske kompanije odazvati pozivu da učestvuju u organizaciji Specijalizovane izložbe Ekspo 2027, čiji će domaćin biti Beograd.

Tanjug/MSP

 

Govoreći o daljem unapređenju bilateralnih odnosa, Đurić je podsetio da je pre pet godina otvorena Ambasada Republike Kazahstan u Beogradu, što je dalo dodatni podstrek osnaživanju veza naše dve zemlje.

Prema rečima ministra Đurića, Srbija će nastaviti da jača svoju ekonomiju, gradeći nove auto-puteve, brze železnice, privlačeći nove strane investicije, kako bi svojim građanima obezbedila što bolji životni standard.

Paralelno sa tim, ukazao je šef srpske diplomatije, Srbija ostaje posvećena punopravnom članstvu u Evropskoj uniji i očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Vasiljenko je u poseti Beogradu radi učešća na Trećoj sednici Međuvladine srpsko-kazahstanske komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija