Politika

Direktor PIO fonda za Kosovsku Mitrovicu stigao na saslušanje u policijsku stanicu

Komentari

Autor: Euronews Srbija/A. Ćup

04/09/2024

-

14:22

Direktor PIO fonda za Kosovsku Mitrovicu stigao na saslušanje u policijsku stanicu
Euronews/Anđelka Ćup - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Direktor PIO fonda za Kosovsku Mitrovicu Milan Radojević došao je na saslušanje u policijsku stanicu u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Kako javlja dopisnica Euronews Srbija sa Kosova i Metohije, on je poziv za saslušanje dobio zajedno sa još četvoricom zvaničnika srpskih rukovodilaca ustanova koje su funkcionisale u sistemu Republike Srbije, koje je Kosovska policija blokirala u prošli petak.

Svi se terete za navodno falsifikovanje dokumenata.

Zgrade srpskih institucija na severu Kosova i dalje su blokirane, ali jutros nije bilo okupljanja radnika ispred njih, javlja dopisnica Euronews Srbija. Takođe, na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici jutros su ponovo prisutne pojačane snage italijanskog KFOR-a.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani je rekao za Euronews Srbija da su zgrade srpskih institucija zatvorene posle informacija da se u njima dešava nešto "ilegalno". 

"Nismo znali šta se dešava, ali informacije su bile takve. Posle konsultacije sa tužiocem ušli smo u zgrade četiri opštine", rekao je Eljšani i dodao da su one zapečaćene po nalogu tužioca. 

Podsetimo, radnici su se prethodnih dana okupljali ispred zgrada sa željom da dođu na posao, ali im kosovska policija to nije dozvolila. Oni su na skupovima isticali da nisu radili ništa nelegalno, već da su bili javni servis za građane koji će sada zbog toga da trpe. 

Inače, juče je potpredsednik Srpske liste Dragiša Milović izjavio da su srpski predsednici Privremenih organa na Kosovu i Metohiji dobili pozive da se jave na saslušanje u regionalnu jedinicu na severu KiM, zbog navodnih falsifikovanja iskaza.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija