Politika

Đurđev: U Srbiji nema mesta za podelu dece na onu prvog i drugog reda, beogradizacija preti da uništi našu zemlju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/08/2024

-

15:55

Đurđev: U Srbiji nema mesta za podelu dece na onu prvog i drugog reda, beogradizacija preti da uništi našu zemlju
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Naši neprijatelji žele da nas svedu na tzv. Beogradski pašaluk, a neki neodgovorni javni funkcioneri ni na toliko, već samo na Beograd, smatra Aleksandar Đurđev.

"Poslednji primer koji govori o tome je dodela po 20.000 dinara za kupovinu knjiga osnovaca i srednjoškolaca, ali samo onih u Beogradu. Ko je to sebi dao za pravo da od dece u Srbiji van Beograda pravi decu drugog reda? Zašto roditelji i deca iz ostatka Srbije nemaju ista prava?", upitao je predsednik Srpske lige, Aleksandar Đurđev.

Prema njegovim rečima, ukoliko je Srbija država ravnopravnih, ovo mora da prestane jednom zauvek.

"Zato je izuzetno važno što je premijer Srbije danas Novosađanin Miloš Vučević, pogledajte šta on radi, on snižava cene proizvoda za sve građane Srbije, plašim se da je premijer iz Beograda da bi to radio samo na teritoriji prestonice", podvukao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige pozdravio je odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da izmesti svoju kancelariju iz Beograda u Jadar i Zapadnu Srbiju na sedam dana.

"Predsednik će imati priliku da se i lično uveri koliko su građani van Beograda diskriminisani po mnogim pitanjima. Vučić i Vučević se svim snagama bore protiv toga, ali je krivica i odgovornost na nekim drugima", zaključio je Đurđev.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija