Politika

Munib Mujagić ponovo na čelu opštine Sjenica: Za njegovog zamenika izabran Radiša Knežević iz SPS-a

Komentari

Autor: Tanjug

28/08/2024

-

13:10

Munib Mujagić ponovo na čelu opštine Sjenica: Za njegovog zamenika izabran Radiša Knežević iz SPS-a
Munib Mujagić ponovo izabran za predsednika opštine Sjenica - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Munib Mujagić iz Stranke pravde i pomirenja danas je sa 20 glasova ponovo izabran za predsednika opštine Sjenica.  

Mujagiću je ovo drugi mandat na toj funkciji dok je za njegovog zamenika izabran Radiša Knežević iz redova Socijalističke partije Srbije.

Vladajuću većinu opštine Sjenica čini 21 odbornik - devet odbornika iz redova Stranke pravde i pomirenje, šest iz koalicije koju čine Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i Srpska stranke Zavetnici, pet odbornika iz GG „Bez diskriminacije – Adlin Dino Kurtović” kao i jedan odbornik iz koalicije koju su formirali Novi DSS i Novo lice Srbije.

U sjeničkom lokalnom parlamentu, opoziciju sada čini osam odbornika SDA Sandžaka, pet odbornika Sandžačke demokratske partije, četiri iz redova GG „Za budućnost i razvoj Sjenice” kao i jedan odbornik, predstavnik Bošnjačko-srpskog saveza.

Mujagić se na mestu predsednika opštine Sjenica nalazio do 22. novembra prošle godine kada je glasovima 20 odbornika tadašnjeg saziva lokalnog parlamenta smenjen sa te funkcije.

Osim predsednika i zamenika predsednika opštine, izabrani su i članovi Opštinskog veća koje će sada činiti Almir Daglar, Jugoslav Pajović, Milan Ašanin, Mladen Rakonjac i Altan Hamidović.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija